3 întrebări FRECVENTE și răspunsuri UTILE despre creditele nebancare

Atunci când începi să te descurci pe cont propriu, fără ajutorul părinților, apar o mulțime de întrebări despre lucruri cu care nu te-ai mai confruntat, până acum. Viața de adult presupune, printre altele, și independența economică, ceea ce înseamnă că vei începe să iei contact cu instituțiile care oferă servicii financiare. Deși acest lucru poate părea copleșitor, la început, trebuie doar să cunoști câteva aspecte de bază.

Iată RĂSPUNSURILE la cele mai frecvente întrebări despre credite!

Întrebarea nr. 1

Care este diferenţa dintre creditele bancare şi cele nebancare?

Răspuns:
Creditele bancare, aşa cum sugerează şi numele, sunt acordate de către bănci, ofertele acestora fiind diferite, de la caz la caz. Cu toate acestea, orice credit bancar implică adesea numeroase documente şi, în cele mai multe cazuri, o garanţie necesară efectuării împrumutului.Creditele nebancare, pe de altă parte, sunt acordate de către IFN-uri, adică instituţiile financiare nebancare. Acestea au câştigat amploare în România, în ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane optând pentru ele. Spre deosebire de primele menționate, acestea nu implică o garanție și pot fi obținute mai rapid. Poți afla mai multe despre creditele nebancare chiar de la instituțiile care le oferă, pentru a avea o imagine completă asupra lor.

Întrebarea nr. 2

Care sunt avantajele unui credit nebancar?

Răspuns:
Avantajele unui astfel de credit sunt numeroase. În primul rând, dacă ai nevoie urgentă de o sumă de bani, o poți primi, solicitând online un astfel de serviciu, chiar și în 24 de ore. În plus, vei avea nevoie doar de un minimum de acte. Majoritatea IFN-urilor oferă credite doar cu buletinul, așadar îți va fi extrem de ușor să apelezi la un credit, fără a îți face griji. De asemenea, Creditfix oferă mai multe modalitati de achitare, pentru ca tu să o poți alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine. În consecință, avantajul principal al acestui tip de credit este ușurință prin care îl poți obține.

Întrebarea nr. 3

Pentru ce pot folosi un credit nebancar?

Răspuns:
Alegerea modului în care folosești banii primiți îți aparține, în totalitate. Fie că ai solicitat creditul pentru a îți achita o datorie, o cheltuială neprevăzută sau, pur și simplu, îți dorești să pleci într-o vacanță spontană, un credit nebancar te poate ajuta. Nu există restricții, atât timp cât vei respecta termenii stabiliți cu instituția și vei înapoia suma de bani în termenul agreat.

Acestea fiind spuse, atunci când vei fi nevoit să apelezi la un credit, vei cunoaște toate informațiile necesare și vei putea lua cea mai bună decizie pentru tine!

You may also like

17 comentarii

  1. Este bine de stiut si implementat bine diferenta intre credit bancar si cel nebancar. Datorita comoditatii si a aprobarii mai rapide apelez la cel nebancar

  2. Pentru cine are nevoie, sunt foarte utile informatiile. Eu nu stiam ca exista posibilitatea de a lua un credit fara sa fie nevoie de mama si tatal hartiilor si hatoagelor.

  3. Sunt pe langa subiect cu totul, imi place cum ai pus problema, cum ai explicat, insa informatia nu ma ajuta.

  4. Nu stiam ca este atat de simplu sa obtii un credit nebancar.
    Totusi, cred ca cel mai bine este sa nu soliciti imprumuturi, sub orice forma ar fi acestea.

  5. Foarte bun si util articolul 😛 insa din cate stiu eu la creditul nebancar sumele pe care le poti imprumuta sunt mult mai mici decat in cazul bancilor de unde poti lua sume mai mari – depinde de ce nevoi ai 😀 Dar e foarte util si interesant articolul tau! Te pup! :*

  6. Ai punctat cateva lucruri foarte importante pentru cei care vor sa aleaga un credit nebancar. Ar fi util daca ar citi toata lumea despre ele mai in detaliu inainte sa acceseze un astfel de credit, dar uneori nici contractele nu sunt citite. Se semneaza si gata :))

  7. Nu as apela la insistutii nebancare pentru un credit. Nu stiu daca Cetelem si alte firme asemanatoare fac parte din astfel de insistutii, dar tind sa cred ca da, insa dobanzile lor sunt enorme si eu clar nu ii recomand! avem o patanie in familie cu unii de genul, asa ca nu, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.