Tort de morcov cu ulei de cocos(rețeta)

Morcovul este o leguma bună și foarte bogată în vitamine. Până acum ceva timp, nu mă gândeam că aș putea adăuga morcovul într-o rețetă de dulciuri. Această rețetă am făcut-o la inițiativa celor de la Vegis.ro care mi-au oferit un borcan de ulei de cocos pe care să-l includ într-o rețetă.

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Acesta este bun și pentru gătit deoarece compoziția lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate. Poate înlocui cu succes untul din compoziția prăjiturilor și nu schimbă cu nimic gustul acestora. Eu folosesc ulei de cocos de la Vegis.ro pentru că este ecologic și extravirgin.

Rețeta tort de morcov – ingredienteingrediente-briose-morcov-min

  • 200g zahăr
  • 200g făină
  • 200g ulei de cocos Vegis
  • 200g morcov ras
  • 3 ouă
  • o fiolă esență de vanilie
  • o linguriță scorțișoară
  • o linguriță bicarbonat
  • o linguriță praf de copt

ingrediente-pasul-1-minPasul 1. Amestecăm ouăle cu zahărul până când acesta se topește complet. Eu am folosit mixerul și n-a durat mai mult de 5 minute. Am folosit un castron ceva mai înalt ca să pot amesteca întreaga compoziție în el.

ingrediente-pasul-2-min

Pasul 2. Amestecăm restul de ingrediente, mai puțin morcovul ras. Mai exact, adăugăm făina, uleiul de cocos de la Vegis, esența de vanilie, scorțisoara, bicarbonatul și praful de corp și mai mixăm puțin compoziția până când aceasta este omogenă.

ingrediente-tort-cu-morcov-min

Pasul 3. Adăugăm morcovul ras și amestecăm totul cu o spatulă. Se formează o compoziție groasă pe care urmează să o punem în tavă.

compozitie-tort-de-morcov

Pasul 4. Eu am folosit o tavă cu pereții detașabili. Pereții tăvii i-am uns cu unt și tapetat cu făină și pe fundul tăvii am așezat o hârtie de copt. După ce am pregătit tava, am turnat întreaga compoziție.

Cuptorul l-am setat la 180 de grade și după ce s-a încălzit complet am băgat prăjitura în cuptor pentru 30-35 minute. O puteți încerca cu scobitoarea și dacă aceasta nu iese curată, mai lăsați prăjitura în cuptor

Pregătirea cremei pentru ornat

Prăjitura poate rămâne în acest stadiu și este foarte gustoasă. Totuși pentru un gust mai bun și pentru un aspect mai elegant, merge combinat cu o cremă. crema-tort-de-morcov-minIngrediente pentru cremă

  • 100ml frișcă lichidă
  • 250g mascarpone
  • 200g zahăr vanilat

Pasul 1. Crema de mascarpone este nouă în bucătăria mea. Am răsturnat-o într-un castron și am amestecat-o cu 100 g de zahăr vanilat. Aceasta a căpătat textura unei creme ușoare și nu trebuie să insistați foarte mult. Este suficient ca aceasta să fie amestecată bine.

crema-prajitura-minPasul 2.Frișca lichidă se combină cu 100g zahăr vanilat și le batem cu mixerul până obținem o frișcă tare. După aceasta combinăm cele 2 creme cu o spatulă și amestecăm ușor pentru a nu se tăia crema.

crema-pe-tort-min

Pasul 3. După ce s-a răcit complet tortul, tăiem cu un cuțit blatul în două părți egale(aproape egale). Punem primul strat de cremă între cele două blaturi și apoi mai adăugăm un strat de cremă și pe deasupra pentru a-l îmbrăca pe acesta în cremă. Merge decorat exact așa cum doriți și cu ce produse aveți prin casă.

tort-de-morcov-minEu am ras niște ciocolată pe deasupra și pentru că mergeau și câteva fructe, am ales niște physalis. Sunt niște fructe foarte bune la gust și sunt ușor acrișoare. Puteți să puneți absolut orice pentru decor. Pentru că prăjitura este una dulce, mă gândesc că este potrivit și niște fructe ușor acrișoarea.

felie-tort-min

Este de preferat să-l lăsați câteva ore la frigider după ce-l ornați pentru ca această cremă să se mai întărească. Este foarte gustos, rapid de făcut și perfect pentru musafiri. dacă nu vreți ca această prăjitură să o faceți sub formă de tort, puteți adăuga compoziția în forme de brioșe și crema propusă să o puneți pe deasupra brioșelor. Vă garantez că este la fel de delicioasă.

Ce părere aveți despre prăjitura mea de morcov? Ați încercat până acum o rețetă cu morcov?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALE
Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

You may also like

18 comentarii

    1. Este interesant faptul ca nici unul din cele 2 produse nu se simte. Este un gust placut si interesant, dar nu te astepta sa simti cumva acel gust de morocov si uleiul de cocos nu se simte absolut deloc

  1. Arata foarte delicios! Mie imi plac prajiturile cu morcov, dar la fel ca si tine, la inceput am fost foarte reticenta si nu imi puteam inchipui sa pun morcovi sau ulei de cocos, pe care de regula il folosesc la dus, in dulciuri :)) Ma bucur ca am depasit aceasta prejudecata si am gustat, caci de atunci m-am indragostit de gustul inconfundabil. Ti-a iesit foarte bine tortul si ma bucur ca ai lasat reteta.

    1. A fost foarte simpatic sotul meu pe care acum cateva luni l-am convins sa foloseasca uleiul de cocos pentru par. El cica “uleiul asta care se pune-n par tu-l pui la prajitura?” Chiar a fost simpatic

  2. Nu am decat cuvinte de lauda…te-ai miscat repejor cu reteta! Bravo!
    Nu pare nici greu de facut si sa stii ca nu am mai facut de mult timp dulciuri…inainte faceam prajituri, torturi…singurul dulce pe care l-am facut recent a fost pasca fara aluat de Paste…
    Voi incepe sigur, dar dupa nunta…si imi doresc asa mult sa ne mutam…si sa ne mobilam bucataria in primul rand…pentru ca sa ma pot apuca de gatit si de prajiturit…ca la noi acasa! <3
    Te pup, Ramona!

    1. Toate la timpul lor Lori. Evvident ca nunta este pe primul plan. Dupa asta vei avea timp de bucatarit! Te pup si-ti doresc sa fie totul asa cum ti-ai propus

  3. Ador uleiul de cocos si stiu ca are numeroase beneficii. Dezavantajul e ca se gaseste in cantitati mici si la un pret ridicat. Foarte atragatoare reteta descrisa de tine, mi-as dori si eu sa o incerc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *