Cum te poți bucura permanent de apă atunci când stai la casă

Când stai la casă și nu ești conectat la rețeta de apă  este ușor mai complicată situația ca să poți avea apă fără nici un fel de bătaie de cap. În ziua de astăzi s-au inventat tot felul de sisteme care să te ajute să ai tot confortul chiar dacă nu ai norocul să fii conectat la rețelele locale de apă sau chiar și gaze. În cazul meu hidroforul a fost de mare ajutor în casa de la țară a bunicilor.

pompe-sumbmersibile-minPompa submersibilă este pompa care funcționează prin scufundarea în lichidul de pompare. Acest lichid are rolul de a răci pompa și poate fi folosită pentru drenaj, pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigare și pentru asigurarea apei curente acelor locuințe situate în zone în care nu exista apă curentă.

De ce să alegi o pompă submersibilă?

Pompele submersibile sunt pompele viitorului atât din punct de vedere tehnic cât și al răspândirii lor pe piață românească. Acestea pot fi folosite în gospodării sau spații industriale și alimentează casa cu  împingând apa din puț. Alegerea și montarea unei pompe submersibile nu este o treabă grea. Pompa submersibilă este o alegere ideală pentru că vă ajută să faceți economii pentru că are un consum mic de energie. Fiind situată în adâncul apei extrase, pompa submersibilă oferă un plus de putere.
Volumul de apă și presiunea pe care le asigură sunt mult mai mari comparabil cu alte tipuri de pompe. În timp ce pompele cu jet sunt deranjante datorită zgomotului, pompele submersibile nu sunt deloc gălăgioase pentru că nu produc zgomot. Pompele submersibile sunt sisteme foarte productive. Ele economisesc timp, deoarece nu este necesar un proces de pregătire a lor înainte de a fi utilizate. Au o durată de viață mult mai mare, putând fi utilizate cu ușurință timp de 25-30 de ani.

Pompa submersibilă mai eficientă decât un hidrofor

Pompa submersibilă este un sistem indispensabil unei locuințe la curte. Ea poate funcționa și în modul hidrofor ceea ce este un mare avantaj. Atunci când avem nevoie și de o pompă și de un hidrofor soluția vine de la pompa submersibilă.
Principalul avantaj al acesteia derivă din faptul că ea împinge apa față de un hidrofor care o aspiră. Indiferent de adâncimea apei, pompa este la fel de eficientă. În schimb hidroforul poate aspira doar până la 8 metri adâncime. Aceasta creează o energie de până la 30% mai mare decât un hidrofor. Sistemul pompei submersibile este compus dintr-un motor sigilat și un corp de pompă. Sistemul său nu impune o îngrijire impetuoasă.
O pompă submersibilă folosește aproximativ jumătate din energia necesară unui hidrofor pentru a scoate o anumită cantitate de apă.

Instalarea și întreținerea pompei submersibile

Pentru instalarea unei pompe submersibile aveți nevoie de un furtun de refulare, cablu electric, cordelina de susținere, reducții și coturi necesare. Pompa submersibila poate fi amplasată pe locul unei pompe vechi sau puteți fora la o adâncime suficient de mare, mai mult de 8 metri.
Înlocuirea pompei submersibile se poate face foarte ușor. Se scoate pompa veche din puț și se desfiletează, apoi se procedează la înlocuirea ei. Întreținerea pompei submersibile nu impune o curățare a acesteia, fiind creată din materiale foarte rezistente la apă, ea nu se degradează în timp. Ea este o investiție sigură și eficientă pentru orice locuință sau spațiu industrial. Veți avea o cantitate mare de apă într-un timp scurt și cu costuri mult mai mici.

You may also like

2 comentarii

  1. cand am luat noi pompa submersibila pentru soacra-mea, am remarcat ca pompele astea sunt si mai ieftine decat hidrofoarele. Si un alt mare avantaj este ca nu ai nevoie de camin special pentru ele. Noi am luat unul dintre cele mai ieftine modele si tot functioneaza impecabil de 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.