Bune maniere pentru copii și părinți

Bunele maniere sunt aceleaşi pentru toată lumea și cu toate astea mulți privesc diferit multe dintre aceste reguli nescrise. Important este să fii respectuos și să ai o atitudine care să nu deranjeze pe cei din jur. Teorie știm cu toții și mai greu este să punem în practică ceea ce auzim sau ceea ce citim.

Cristina și bunele maniere

Cristina este fetița mea de aproape 3 ani care este obrăznicuță. Nu știu cum să fac să o conving să fie și ea cuminte și să nu se mai comporte ca un băiețel. Nu văd nici un copil în parc care să dea cu piciorul sau  mai nou ciupește copiii de obraz. Simt că mă ia cu călduri când o văd că se apropie de vreun copil pentru că nu știu la ce să mă mai aștept din partea ei. Evident că am încercat toate modurile posibile de a o liniști și nimic nu dă rezultate. Am plecat din parc după ce i-am explicat că a greșit, i-am dat peste mânuță, i-am explicat cu frumosul …. nimic. Ea face exact așa cum consideră.

Nu are acest comportament față de toți copiii. De cele mai multe ori se întâmplă la copiii la mici ca ea, dar am văzut că nu are frică nici de cei mai mari. Evident că sunt mai mereu în preajma ei și nu sunt genul de mamă care o dată ajunsă în parc mă așez liniștită pe bancă și stau pe telefon. Nu pot să fac asta pentru că ea este ca argintul viu!

bune-maniere-minBunele maniere trebuiesc cunoscute de părinți pentru a-i informa pe copii

Tu ai cei 7 ani de acasă măi fetiță? Sigur ați auzit această întrebare de la o bunicuță, de la o mămăiță sau cine știe de la ce persoane puțin mai altfel. Evident că cei 7 ani de acasă sunt importanță. Înveți multe de la părinți și ei sunt un exemplu pentru tine. De aia este bine ca să încerci să corectezi anumite probleme la tine, înainte de a le corecta pe cele ale copiilor.

salutul-bune-maniere-minÎncerc să găsesc soluții și pentru problema mea și tocmai pentru asta am luat o carte: Bunele maniere pentru copii ]n 365 de zile. Este o carte interesantă și o lectură plăcută cu ajutorul căreia ai de învățat cum trebuie să te comporți în societate și mai presus de toate, cum trebuie să se comporte cel mic atunci când se află într-un loc public. Sunt menționate multe aspecte, foarte cunoscute pentru mulți dintre noi, și cu toate astea poate că nu te-ai gândit la anumite aspecte menționate în carte precum liniștirea unui copil în avion.

Această carte este interesantă și dacă vreți, puteți să faceți exercițiul propus de autor și să citiți câte un lucru pe zi, astfel veți fi ocupată cu această carte pe toată perioada anului. Găsiți această carte pe site-ul editurii Corint și chiar o recomand. Poate în acest mod reușim să mai convingem câțiva părinți de bunele maniere.

Bunele maniere sunt la fel de importante pentru părinți cât și pentru copii?

You may also like

14 comentarii

  1. eheee, cred ca este doar nebunatica, nu obraznica. Am eu un copil al unor fini care, cand vine in vizita, imi demoleaza toata casa. Culmea e ca ai lui rar ii zic sa stea potolit. Daca pe copil nu prea-l poti judeca la 2-3 ani, pe parinte chiar poti pentru ca uneori el ii cultiva obraznicia.

  2. Am vazut si eu o carte pentru copii, Bunele maniere si ma gandesc ca ar fi interesanta pentru Ante. Am invatat-o eu care sunt acestea, dar cu siguranta mai are lucruri de invatat!

  3. Cred ca in primii ani parintii care sunt un exemplu pentru cei mici ar trebui sa fie atenti la maniere, dar cum oameni suntem cu totii si avem zile bune si zile proaste nu ne iese mereu.

  4. Wow, cartea asta este super utila!!!
    O sa o am si eu in vedere in viitor, sa mai creasca putin Eva, ca acum nu stie decat sa rupa cartile :)))

  5. Cred ca o asemenea carte este foarte utila.
    Nu am trecut cu Daria ori Andrei prin asemenea situatii.
    De cand a inceput scoala, Andrei a invatat sa se apere de cei care ii vorbeau urat ori il loveau, dar e greu si asa pentru ca el nu e genul bataus, ci mai degraba glumet.
    La noi e o problema diferita.

  6. Intentionez sa o comand si eu pentru ca pare exact ceea ce am nevoie pentru Ania, care tinde sa fie o domnisoara bine educata.

  7. Nu stiam de aceasta carte, insa este foarte importanta atat in educarea copiilor, cat si in cea a adultilor (cumva). Multumim pentru recenzie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *