Realizarea machiajului cu pensule

Pensulele pot da o altă dimensiune machiajului și nu trebuie să fii expertă ca să poți realiza un machiaj sofisticat. Important este să ai puțin talent și un strop de imaginație. Un profesionist face combinații îndrăznețe și are tehnici diverse de amestecare a culorilor sau de blendui fardurile. Noi putem să-i privim și să încercăm să-i copiem cât mai bine.

makeup-brush-1761648_960_720-minUn machiaj profesionist realizat acasă

Un machiaj realizat de un profesionist îl faci ocazional. Nu poți să apelezi la un make-up artist ori de câte ori ieși în oraș sau mergi la un eveniment. De asta este bine să înveți puțin și să aplici  pe tine ceea ce fac profesioniștii. Poate părea imposibil în primă fază și totuși nu este chiar așa.

Primele mele pensule au fost ieftine și le-am cumpărat din dorința de a încerca un machiaj cu pensule. Pe vremea aceea nu știam că o pensulă ieftină nu poate atinge performanța unei pensule ieftine profesionale. cele ieftine încearcă să facă ceea ce face una profesională și uneori nu reușește nici măcar 10%. O pensulă profesională are calitatea de a nu pierde peri în timpul folosirii sau spălării, trebuie să nu absoarbă foarte mult produs pentru că important este ca acesta să se regăsească pe ten, nu să fie absorbit de pensulă și să aibă păr natural.

set-pensule-minAbia după ce începi să le folosești realizezi cât de mult poate schimba machiajul o pensulă. Recunosc că nu știu să folosesc decât câteva pensule și mă chinui să încerc diverse tehnici cu acestea. Mi-am cumpărat și eu multe seturi de pensule și cu toate astea îmi mai doresc un set profesional de pensule make-up. Cel mai mult îmi place pensula de blending și îmi place să văd cum se combină două culori și cât de frumos se face trecerea cu ajutorul ei.

Curățarea pensulei după fiecare folosire

Pensulele trebuiesc spălate după fiecare folosire pentru că nu este bine să stea îmbibate cu produse și nu trebuie să le refolosim fără a fi spălate. Acum au apărut o grămadă de ustensile care să ne ajute să le curățăm. Soluția specială pentru curățarea pensulelor este utilă, dar în cazul în care nu  aveți, puteți încerca săpunul lichid. Suportul care se bagă pe degete și cu ajutorul lui putem să frecăm perii de acel silicon cu mici striații, în așa fel încât apa să fie curată și să nu mai fie urmă de mizerie.

În momentul în care le spălăm, pensulele nu trebuiesc agresate pentru că se pot strica. Trebuiesc curățate cu blândețe și ar trebui să fie un fel de relaxare curățarea lor. Uscarea lor se face pe plan orizontal pentru că altfel există posibilitatea ca toată apa să nu se scurgă suficient de bine și la baza perilor să rămână umezeală.

Folosiți pensule în realizarea machiajului?

You may also like

7 comentarii

  1. Prea multe pensule nu folosesc, dar mi-ar prinde bine sa citesc un articol despre utilizarea fiecarui tip de pensula ori burete (daca iei in calcul sa scrii un asemenea articol, as fi recunoscatoare)

  2. Daca realizez un machiaj simplu, fara umbre, folosesc doar degetele, insa daca ma pregatesc de o ocazie speciala apelez si la pensule 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.