100 de minuni ale Italiei – editura All

Editura All mi-a făcut o surpriză și am primit o carte foarte frumoasă. Evident că această carte mi-am dorit-o din momentul în care am văzut că pot afla mai multe despre Italia. În Italia am fost o singură dată și mi-a plăcut foarte mult. Nu am avut la dispoziție decât 4 zile să vizitez principalele obiective turistice din Roma și îmi pare rău că am stat prea puțin.

100-de-minuni-ale-italiei-minOricât de subiectiv este cuvântul „frumos”, trebuie să recunoaștem că Italia găzduiește orașe și peisaje de o frumusețe nepieritoare. Pe de o parte, există atât de multe lucruri minunate din care putem alege; pe de altă parte, teritoriul este atât de variat, din punct de vedere geografic și cultural, încât, dacă vrem să realizăm un portret corect al Italiei, toate aceste elemente trebuie evidențiate.

Cartea este frumos structurată și fiecare oraș, regiune sau insulă este punctată și detaliată. Nici nu știam că în Italia pot vedea atât de multe frumuseți. Prin intermediul acestei cărți am aflat pe ce insule este bine să pescuiești, unde stau bogătașii Italiei și multe altele. Dacă aș fi locuit în Italia cu siguranță aveam ocazia să vizitez mult mai multe lucruri, dar eu m-am orientat către principalele orașe care le pot vizita din punct de vedere turistic.

venetia-detalii-min

Veneția este un oraș absolut superb în care mi-aș dori să ajung măcar o dată. Ar fi frumos să fac o plimbare romantică cu gondola pe canalele orașului. Prețul plimbării nu este tocmai ieftin, 80 euro pentru 40 de minute, dar cred că această experiență o poți avea o dată-n viață și dacă tot ajungi aici, ar fi păcat să nu ai o amintire de acest gen.

Măștile sunt foarte renumite în Veneția. se pare că tot ce ține de tradiție este scump. Nu știu concret un preț și mă gândeam că dacă prețul acesteia este prea mare, am să mă rezum la o poză.

vaticanul-detalii-min

Vaticanul este situat în centrul Romei și ocupă 43 ha. Este singurul stat în stat, așa îmi amintesc eu de la geografie. Am vizitat Vaticanul atunci când am fost la Roma. Puteți să ajungeți aici cu diversele mijloace de transport de comun sau chiar cu ajutorul autocarului descoperit care vă poate spune și o poveste și vă permite să vizitați împrejurimile. În concluzie acesta este bifat.

100 de minuni ale Italiei este o carte foarte cuprinzătoare și găsiți detalii despre fiecare regiune în parte. Pe fiecare pagină este menționată poziționarea geografică, perioada optimă de vizitare sau chiar mici informații pe care trebuie să le știți. Eu sunt foarte mulțumită de toate informațiile primite în acest articol și consider că este perfectă pentru marii iubitori de călătorii sau dacă vreți să știți mai multe despre Italia. Cartea o găsiți pe site-ul Editurii All

You may also like

25 de comentarii

  1. Foarte interesanta aceasta carte. Eu am o mica colectie de carti de la National Geografic. Darnu am intreaga colectie.
    Cartea asta mi se pare mai interesanta, imi place forma de prezentare… si imi place si Italia! 🙂

  2. O carte care trebuie neaparat sa o citesc înainte de vacanța următoare din Italia. Vreau sa merg la Pisa, Verona și Bari.

  3. O masca autentica costa peste 50 de euro in Venetia, una simpla adica. Gasesti si chinezarii la 5 euro, acum depinde ce vrei. Iar o plimbare cu gondola e 100 euro pe ora, dar de fapt te tine cam 45 de minute ,sunt smecheri :))

    1. In cazul asta, m-as lipsi de masca. O plimbare cu gondola as vrea. Degeaba ajungi in Venetia daca nu faci o plimbare pe apa

  4. Venetia si Roma sunt si pe lista mea de vizitat.Anul acesta am fi vrut sa mergem o sapt dar din pacate s-a anulat totul 🙁

  5. Iubesc aceste carti care iti permit sa calatoresti prin orase de pe intreg globul. Doar cu ajutorul pozelor si parca deja esti acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.