Pastele se află printre preferatele mele și le-aș mânca în orice fel de combinație. Am început să îmi fac tot felul de rețețe și să combin diverse legume ca să încerc noi rețete. Evident că unele sunt mai reușite și altele nu. Spaghetele carbonara sunt preferatele mele și pentru că vroiam să încerc câteva rețete date de către o persoană avizată am zis să îmi iau cartea 24 de rețete de paste a Laurei Adamache de la Editura All.
Părere generală despre carte
Cartea începe cu o rețetă de paste de casă. Nu am făcut niciodată și am fost surprinsă să văd cât sunt de ușor de făcut. Până acum m-am mulțumit să le cumpăr în dimensiunea și forma preferată fără să mă chinui. Cred că cele făcute de casă sunt mult mai gustoase. Sper să îmi fac curaj și eu să încerc.
Rețetele nu au o complexitate foarte mare. Pastele în general se prepară rapid. Ăsta este și motivul pentru care atunci când vrei să prepari rapid ceva de mâncare apelezi la o porție de paste și le combini cu ceea ce găsești în frigider.
V-am arătat principalele titluri care pot fi găsite în carte și dacă credeți că aceasta este pe placul vostru, este bine să o adaugați la colecția cărților de gătit. Eu mă bucur că am intrat în posesia ei.
Spaghete cu sos de roșii și chiftele
Am mâncat spaghete și chiftele și cu toate astea nu le-am combinat niciodată. Cu greu am reușit să păstrez chiftelele pentru rețeta pe care mi-o doream pentru că am avut mulți doritori care le sorbeau din priviri.
Ingrediente chiftele: 250g carne tocată amestec, 50 g miez de pâine înmuiat în lapte, 50 g parmezan ras, 1 ou mediu, sare, piper, 2 linguri pătrunjel.
Există o mică diferență între rețeta clasică de chiftele și aceasta. Mai exact acel miez de pâine înmuiat în lapte și lăsat pentru 10 minute. După acest timp se stoarce bine miezul de pâine și se amestecă cu restul ingredientelor. Se formează bile micuțe care se așează pe farfurie stropită cu puțină apă ca să nu se lipească.
Ingrediente spaghette: 300 g spaghette, 500 ml suc de roșii, 1 ceapă mică, 2 căței de usturoi,1 lingură bulion, 100 ml supă de legume, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriță cimbru(opțional), sare, piper.
De aici totul decurge mult mai ușor. În uleiul încins se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se lasă pe foc timp de 1 minut. Adăugăm sucul de roșii și bulionul amestecat cu supa de legume. În tot acest amestec adăugăm cimbru, sare și piper și lăsăm acest sos pe foc timp de 10 minute cât să se îngroașe sosul. După aceste 10 minute adăugăm chiftelele și le lăsăm pe foc încă 30 de minute.
Este mult de așteptat, dar rezultatul este delicios. După cele 30 de minute se adaugă pastele și le mai lăsăm 3-4 minute și se servesc cu parmezan ras deasupra. Mie mi-au plăcut mult și au fost delicioase. Aș mai face oricând această rețetă pentru că sunt delicioase.
Mulțumesc mult Editurii All pentru aceste cărți minunate. Îi recomand cu căldură!!!
25 de comentarii
Arata bine de tot!! Yammi!! 😉 🙂
Delicios!Merita incercata !
delicios
Waw! Ce pofta mi-ai facut! Cate calorii are o portie? Eu vreau sa slabesc 5kg.
Cu reteta asta nu poti slabi mai mult de 3 kg pe luna 🙂
Vreau si eu cartea asta 🙂 Data viitoare o iau de la editura All.
O carte de bucate foarte buna. Retetele se gasesc pe net, dar tot mai fain e cand ai cartea de bucate in mana , nu-i asa?
Normal ca este mai potrivita sa o ai in fata. de multe ori foloseam telefonul pentru retetele online si se termina bateria sau vroia copilul telefonul meu. Asa este mai sigur ca nu pierd firul retetei
Si mie imi plac cartile cu retete, poti sa vii mereu cu o reteta noua, astfel incat sa iti surprinzi placut familia 🙂
Sunt innebunita dupa paste as manca zilnic :)))
Si eu …. imi doream sa mai schimb retetele si din acest motiv am luat aceasta carte
Chiftele marinate, Doamne! Deliciul meu oricând.
Sunt mare amatoare de paste, îmi plac tare mult. Ştiu că nu ajută cu silueta, dar…ne mai răsfăţăm uneori cu câte o porţie 😀
Mi se pare super tentantă cartea Laurei.
WOW! Vreau si eu cartea aceasta! Ador pastele! Felicitari pentru farfurii, arata foarte bine!
Cele carbonara sunt si preferatele mele!
multumim de sugestii, din pacate nu am sorti de izbanda! daca nu am sarmale ma reneaga socrela :)))
De foarte multe ori, atunci cand vreau sa prepar ceva bun de mancare, caut direct blogul Laurei Adamache, ale carei retete le-am tot incercat de-a lungul timpului. Nu stiam ca a scos o carte. Si nu stiam ca voi intra pe blogul tau astazi ca sa mor apoi de pofta de chiftele marinate. :)))
Are mai multe carti. Este o serie de 24 de retete prajituri, checuri, paste, etc! 😉
Eu stiu sa fac doar vreo 3 feluri de paste, ar cam fi cazul sa incerc si altceva. Arata delicios/!
Am o prietena innebunita dupa paste si cred ca s-ar bucura de cartea asta.
Eu am cam renuntat la paste. Sotul meu e mare fan paste. O sa ii fac cadou cartea.
Am văzut multe cărții la editura All dar fin păcate aceasta mi-a sărit din ochii. Îmi plac pastele și pe viitor voi fi mai atenta la ce voi alege.
Și noua ne plac pastele dar din repezeala și neatenție, nu am văzut aceasta a carte la editura All.
Azi am vazut filmul de animatie: Doamna si vagabondul si exact asta au mancat si ei la intalnire: spaghete cu chiftele.
Iubesc pastele. Arata grozav!
Si eu vreau cartea asta, gata e trecuta pe lista 🙂