24 rețete de paste – Laura Adamache (recenzie)

Pastele se află printre preferatele mele și le-aș mânca în orice fel de combinație. Am început să îmi fac tot felul de rețețe și să combin diverse legume ca să încerc noi rețete. Evident că unele sunt mai reușite și altele nu. Spaghetele carbonara sunt preferatele mele și pentru că vroiam să încerc câteva rețete date de către o persoană avizată am zis să îmi iau cartea 24 de rețete de paste a Laurei Adamache de la Editura All.

retete-paste-minPărere generală despre carte

Cartea începe cu o rețetă de paste de casă. Nu am făcut niciodată și am fost surprinsă să văd cât sunt de ușor de făcut. Până acum m-am mulțumit să le cumpăr în dimensiunea și forma preferată fără să mă chinui. Cred că cele făcute de casă sunt mult mai gustoase. Sper să îmi fac curaj și eu să încerc.

Rețetele nu au o complexitate foarte mare. Pastele în general se prepară rapid. Ăsta este și motivul pentru care atunci când vrei să prepari rapid ceva de mâncare apelezi la o porție de paste și le combini cu ceea ce găsești în frigider.

V-am arătat principalele titluri care pot fi găsite în carte și dacă credeți că aceasta este pe placul vostru, este bine să o adaugați la colecția cărților de gătit. Eu mă bucur că am intrat în posesia ei.

Spaghete cu sos de roșii și chiftele

Am mâncat  spaghete și chiftele și cu toate astea nu le-am combinat niciodată. Cu greu am reușit să păstrez chiftelele pentru rețeta pe care mi-o doream pentru că am avut mulți doritori care le sorbeau din priviri.

paste-cu-chiftele-minIngrediente chiftele: 250g carne tocată amestec, 50 g miez de pâine înmuiat în lapte, 50 g parmezan ras, 1 ou mediu, sare, piper, 2 linguri pătrunjel.

Există o mică diferență între rețeta clasică de chiftele și aceasta. Mai exact acel miez de pâine înmuiat în lapte și lăsat pentru 10 minute. După acest timp se stoarce bine miezul de pâine și se amestecă cu restul ingredientelor. Se formează bile micuțe care se așează pe  farfurie stropită cu puțină apă ca să nu se lipească.

reteta-spaghette-min

Ingrediente spaghette: 300 g spaghette, 500 ml suc de roșii, 1 ceapă mică, 2 căței de usturoi,1 lingură bulion, 100 ml supă de legume, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriță cimbru(opțional), sare, piper.

De aici totul decurge mult mai ușor. În uleiul încins se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se lasă pe foc timp de 1 minut. Adăugăm sucul de roșii și bulionul amestecat cu supa de legume. În tot acest amestec adăugăm cimbru, sare și piper și lăsăm acest sos pe foc timp de 10 minute cât să se îngroașe sosul. După aceste 10 minute adăugăm chiftelele și  le lăsăm pe foc încă 30 de minute.

Este mult de așteptat, dar rezultatul este delicios. După cele 30 de minute se adaugă pastele și le mai lăsăm 3-4 minute și se servesc cu parmezan ras deasupra. Mie mi-au plăcut mult și au fost delicioase. Aș mai face oricând această rețetă pentru că sunt delicioase.

Mulțumesc mult Editurii All pentru aceste cărți minunate. Îi recomand cu căldură!!!

You may also like

25 de comentarii

    1. Normal ca este mai potrivita sa o ai in fata. de multe ori foloseam telefonul pentru retetele online si se termina bateria sau vroia copilul telefonul meu. Asa este mai sigur ca nu pierd firul retetei

  1. Chiftele marinate, Doamne! Deliciul meu oricând.
    Sunt mare amatoare de paste, îmi plac tare mult. Ştiu că nu ajută cu silueta, dar…ne mai răsfăţăm uneori cu câte o porţie 😀
    Mi se pare super tentantă cartea Laurei.

  2. De foarte multe ori, atunci cand vreau sa prepar ceva bun de mancare, caut direct blogul Laurei Adamache, ale carei retete le-am tot incercat de-a lungul timpului. Nu stiam ca a scos o carte. Si nu stiam ca voi intra pe blogul tau astazi ca sa mor apoi de pofta de chiftele marinate. :)))

  3. Am văzut multe cărții la editura All dar fin păcate aceasta mi-a sărit din ochii. Îmi plac pastele și pe viitor voi fi mai atenta la ce voi alege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *