Yummy!!! Retete de la Laura Adamache

Bucătăria a fost un subiect tabu o perioadă lungă de timp. Nu intram în bucătărie decât să văd ce a gătit mama sau în cazuri excepționale în care nu-mi plăcea nu mâncam nimic sau îmi făceam cartofi prăjiți. Nu eram prea simandicoasă dar na. Faci figuri atunci când nu știi ce se ascunde în spatele unor ore de muncă ca să mulțumești toată familia. Acum o apreciez mult mai mult pe mama mea pentru ceea ce face pentru noi.

Când m-am mutat la casa mea am avut mari temeri în privința gătitului și chiar vorbeam cu scumpul meu soț:„Mă vei ajuta și pe mine? Sunt sigură că nu mă voi descurca.” Nu știu dacă se citea disperarea în ochii mei dar chiar aveam o teamă în privința gătitului dar am avut noroc de oameni bun în jurul meu care m-au ajutat și m-au sfătuit. Cum decurgeau primele sesiuni de gătit?

Mama: „Ramona nu este greu. Pui ceapă la călit, adaugi morcovii tăiați cubulețe și apoi carnea.”

Eu: „Cât trebuie să călesc ceapa? Morcovul îl las mult? Carnea o pun imediat după morcov sau ….?”

Toate astea se întâmplau la telefon. După fiecare etapă sunam iar și ceream lămuriri. Am disperat-o cu telefoanele în acea perioadă dar am reușit datorită ei care îmi zicea totul cu timpi sau cu metoda încercatului. Mi-a fost tare ușor să gătesc așa doar că treptat am început să vreau să fac alte mâncăruri pe care mama nu le cunoștea sau avea un proces mai complex și așa am ajuns la bloguri culinare și chiar la cărți.

yummy-laura-adamache2-min

Al doilea stres a venit în momentul în care copil trebuia să înceapă diversificarea. Am citit foarte multe articole și cărți pentru că îmi era teamă. Îmi era teamă să nu greșesc, să nu-mi fie respinsă mâncarea, să nu fac ceva greșit. Nu îmi imaginez de unde venea acea teamă dar am fost foarte stresată. Nu am putut să încep diversificarea singură ci a trebuit să-mi fie soțul aproape.

Prima masă a fost …. interesantă. Dintr-un piure de morcov a mâncat aproape o linguriță, timp în care i-am făcut 100 de poze, filmulețe și ne miram de cât a fost de simpatică.

Autoarea, Laura Adamache, este o cunoscută blogăriță în domeniu culinar care a scos foarte multe cărți structurate pe diverse teme de interes și dacă vreți găsiți mai multe cărți ale autoarei aici. Despre această carte Yummy  am auzit după ce începusem diversificarea și mi-o doream dar pe unde am căutat-o era stoc epuizat și am cam uitat de ea. Până când am descoperit-o recent pe site-ul Editurii ALL. Cum am văzut poza am zis că trebuie să mi-o cumpăr neaparat pentru că este folositoare.

În primul rând cartea arată diferit de tot ceea ce am mai văzut până acum. În partea de sus are un arc și paginile se duc în sus și nu în lateral așa cum sunt eu obișnuită iar în partea de jos, coperta are o bucată de carton suplimentar care se închide cu magnet. Este tare simpatică și mi-a plăcut mult acest mod de expunere.

yummy-laura-adamache3-min

Cartea este grupată foarte frumos după categorii de vârstă și în funcție de alimentele permise pentru diverse etape ale diversificării. Găsiți aici foarte multe rețete începând cu supe, fel principal și chiar desert. Timp să aveți pentru că majoritatea par ușoare și merită încercate. Cel puțin în primele luni de diversificare trebuie să profităm că micuțul nu prea refuză combinațiile noastre așa că trebuie să vedem ce îi place și ce nu.

yummy-laura-adamache4-min

Pe fiecare pagină aveți mai multe rețete și aveți timpul de pregătire a fiecărei rețete precum și numărul de porții care vă ies din cantitățile menționate.

Rețetele sunt pentru copii de până la 3-5 ani dar având în vedere că după 2 ani copilul poate mânca orice așa că va puteți inspira ce să gătiți pentru întreaga familie. Eu sunt tare mulțumită de rețete și am făcut 2 dintre ele și am citit câteva care păreau ușor de făcut.

Cartea o găsiți la Editura All și să știți că acolo găsiți diverse cărți strucutate pe diverse domenii de interes.

You may also like

19 comentarii

  1. Hmm… chiar am nevoie de o astfel de carte, acum alaptez dar pt momentul cand voi incepe diversificarea e perfecta!

    1. La 6 luni iti vei pun e o suta de intrebari despre diversificare si ai sa cauti 100 de raspunsuri. Sau doa eu am facut asta?! Nu stiu ce sa zic

  2. M-am gandit si eu sa iau cartea astea pentru sora mea, dar apoi mi-am dat seama ca abia la anul naste, asa ca mai e timp pana atunci. Asa ca am ales ceva de citit pentru mine :))) egoista, stiu!

  3. Sunt foarte bune aceste carti, mai ales cand incepem cu diversificarea. Mie mi-au fost de ajutor doua carti pe care le-am avut…le-am pasat cumnata-mii…eu nu mai am nevoie de ele 🙂

  4. Pentru mamicile cu copii aceasta carte este perfecta. Eu nu am nevoie dar o voi darui unei persoane dragi mie care ar fi incantata sa o primeasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.