Eticheta inteligentă de la Caroli

La capitolul teorie toată lumea se descurcă de minune, dar practica e trădează. Știu ce este bine și sănătos să mănânci, dar de cele mai multe ori aceste principii sunt des încălcate. Salamul face parte din tradiția micului meu dejun. Nu servesc zilnic, dar o dată la două zile cred că se petrece minunea. Este atât de comod să faci un sandviș cu cremă de brânză și salam …. și mai este și teribil de gustos.

Salamul Semenic cu 90% carne

Este drept că mănânc salam și atunci când o fac prefer să aleg un salam bun și calitativ. Nu trebuie să facem confuzie între salam bun și salam scump. Pe piață sunt multe salamuri scumpe care nu sunt neaparat cele mai bine și nici atât de bogate în carne. Trebuie să învățăm să citim eticheta pentru că ea nu ne minte.

salam-semenic-minSalamului Semenic vine în 2 variante: varianta extra, care este pe placul copilului și varianta picantă, care este pe placul meu. Aceste produse vin cu o schimbare în ceea ce privește eticheta.

#Mancarecunotificare sau etichetă termorezistentă

Multe persoane folosesc eticheta doar pentru a citi ce cumpără şi nu sunt atenți la informațiile pe care le oferă. Eticheta cuprinde ingredientele conținute de produs și acestea sunt trecute în funcție de cantitatea cu care au fost adăugate în produs. Ca idee, pe un salam ar trebui să vedem întâi carne și abia apoi slănină, apă, sare, pentru a ne convinge că proporția de carne este preponderentă în produs. Dacă eticheta începe cu slănină este clar că acest lucru nu este deloc bun.

Tot pe etichetă este menționată și temperatura optimă la care trebuie păstrat produsul. Este de preferat ca acesta să se respecte pentru că nu sunt trecute degeaba. În momentul în care produsul trece de temperatura menționată pe etichetă și este ținut pentru o perioadă lungă în căldură excesivă, este clar că începe să se altereze și gustul nu va mai fi același. ba chiar este posibil să avem mult mai multe neplăceri.

carolimetru-minCaroli a scos o etichetă termosensibilă care ne poate ajuta să vedem cât mai bine când produsul nu este ținut la temperatura corespunzătoare. Mai exact, în momentul în care salamul are peste 8°C începe să sa coloreze în galben, iar când are sub 8°C are culoarea verde. Cadranul termosensibil te responsabilizează să nu lași produsul în căldură foarte mult timp și chiar dacă eticheta se îngălbenește nu trebuie să ne îngrijorăm. Ei ne asigură că poate sta aproape o oră cu cadranul termosensibil galben și nu este nici o problemă. Sfatul meu este să aveți grijă cu astfel de produse și să respectați eticheta.

Vă las Spotul TV în care puteți vedea cum funcționează această etichetă.

 

You may also like

12 comentarii

  1. Spotul e foarte misto, salamul e bun iar ideea geniala. Cam la asta se reduce totul ca un brand sa aiba succes si cred ca acum Caroli au descoperit reteta succesului.

  2. Un concept interesant, foarte util noua consumatorilor care dorim produse pastrate in conditii optime.

  3. Caroli este o firma cunoscuta dar nu toate produsele lor sunt foarte bune calitativ. Unde mai pui ca unele produse au si preturi destul de mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.