Jurnal de vacanta – Salonic( partea I)

imagePlină de entuziasm am plecat în vacanță. Anul acesta am ales Lefkada(Grecia) și am 7 zile pline de distracție. Am să punctez câteva aspecte notabile despre fiecare oprire.
Pentru că drumul era prea lung am făcut 2 opriri. Prima oprire a fost în Salonic. După o noapte întreagă de mers am ajuns dimineață la 10. Aveam cazare la hotel Metropolitan și cazarea începea la ora 12.00.

Experiența cu hotelul

A durat foarte mult până să facem check-in și deja copii își pierduseră răbdarea. Au început să alerge, să tragă, să se cațere pe scări, etc. Nu a fost chip să luam o cameră înainte de ora 12.00. Au tot încercat să ne spună că hotelul este full și că se face curățenie.

Camera de hotel nu arata extraordinar. Aveam 2 paturi comode, frigider, un televizor cu 5 canale si un aer condiționat ciudățel. La hotel aveam și mic dejun inclus dar sincer vorbind nu aveam prea mari așteptări. Se pare că atunci când am așteptări puține sunt surprinsă plăcut pentru că micul dejun a fost bogat și diversificat.image

Ce poți face în Salonic într-o zi

Nu dormisem cu o seară înainte așa că primul lucru care l-am făcut când am ajuns în cameră a fost un duș rapid și un somn de vreo 2 ore. Aveam multe de vizitat aici și după ce am dormit am ieșit să vizităm.

Faleza este foarte aproape de hotel, la 10 minute de mers pe jos. Este foarte frumoasă și spre seară este foarte animată și aglomerată. În fața hotelului este o stație de autobuz cu care puteți ajunge la un capăt al falezei unde se găsește White Tower. Aici am găsit niște restaurante frumoase cu mâncare bună. Mi-am luat o porție de calamari cu cartofi prăjiți și au fost foarte buni.

Pe faleza era un fel de bâlci. Erau statui mișcătoare, diverse distracții pentru cei mici și foarte multă forfotă. Ne-a sărit în ochi autocarul descoperit cu care puteam face turul orașului și nu puteam rata această oportunitate de a vedea toate obiectivele importante într-un timp scurt. Un mare like pentru faptul că autobuzul avea limba română și am ascultat și am privit cu interes în jur. Nu știu cât a durat turul dar dacă aveți drum pe aici să știți că turul costă 10€ de persoană și copiii sub 4 ani nu plătesc. Marea majoritate a obiectivelor o reprezintă bisericile sau ruinele dar sunt și unele peisaje unice cum ar fi orașul privit de sus.

O altă mare atracție a fost magazinul de încălțăminte de la hotel care avea reduceri ca de sfârșit de sezon și dacă luai mai multe perechi de încălțăminte făcea reducere. Toate fetele fin grup si plecat cu câte ceva. Era imposibil să pleci cu mâna goală.

Nu am făcut prea multe poze pentru că o aveam pe Cristina lipită de mine fix ca o lipitoare dar mi-a părut bine că a fost liniștită pe drum. Revin cu oprirea din Meteora.

You may also like

4 comentarii

  1. Grecia este destinatina in care imi doresc sa ajung si eu in vacanta dar sigur nu reusesc anul acesta. ma bucur pentru tine ca te-ai simtit bine si te asteptam cu articole noi pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.