Ajutoare pentru sinistrati

Sâmbătă ne-am întâlnit cu niște prieteni în oraș și ne-a venit ideea să mergem la sinistrații din Cuca să le ducem ceva. Am văzut la televizor că nu au apă potabilă și am zis să le cumpărăm niște apă. Am fost la un market și am cumpărat un coș plin cu apă plată ca să le ducem.

Când am ajuns în dreptul primăriei din Cuca erau câteva stive cu apă dar am zis că cel mai bine este să le dăm oamenilor personal ce avem de dat.

Astea sunt doar 2 poze pe care le-am putut face deși au fost și imagini mai dezastruase dar nu mă puteam duce la oamenii care erau afectați rău. Erau femei în stradă care își spălau covoarele pline de mâl, erau case fără garduri … trebuie să recunosc că nu erau niște imagini foarte frumoase și nimeni nu și-ar fi dorit să fie în locul lor.

Ne-am oprit în dreptul unor case unde erau niște femei afară și spălau covoarele și le-am dat apa și au părut mulțumiți de gestul făcut. Am văzut și 2 bărbați care săpau ceva și am zis să le dăm și lor apă și am fost surprinși când am văzut că ne-au cerut rachiu. Au fost vreo 3 femei care erau nemulțumite probabil că primeau doar apă și nici nu s-au sinchisit să ia o apă ba mai mult ne-au trimis să le lăsăm la primărie.

Lângă noi era o mașină care împărțea haine și nu a avut cui să le dea. Venea lumea se uita și nu lua nimic. Erau blugi cu etichetă și haine bune și ei nu vroiau. Am fost foarte nemulțumită de reacția lumii așa că m-am dus și eu și am lăsat restul de apă la primărie și am zis că nu s-a meritat efortul.

Ce părere aveți despre cele petrecute? Să mă mai duc pe viitor să duc ceva la persoanele cu probleme?

You may also like

3 comentarii

  1. mie greu sa mi dau eu cu parerea insa cred ca nemultumirea lor nu este pentru apa sau hainele aduse ci de casa care sa dus odata cu apa si de acest parlamentarii care au adus tara asta de rapa …gestul vostru este unul frumos si de laudat orice mic ajutor pentru acesti oameni loviti de soarta este bine venit oricand .

  2. Am vazut pe net un filmulet in care pompierii sapau la santuri sa le desfunde si barbatii din sat stateau si se uitau de pe margine. Ce sa mai comentez? Ai facut un gest frumos, probabil data viitoare te vei gandi de doua ori. Am si eu o multime de haine de dat, dar cui? Decat sa stiu ca se uita cu scarba mai bine le arunc…

    1. Am auzit si cazuri in care duci haine bune la centrele de colectare iar cei de acolo fac o selectie si cei bun păstrează pentru ei!
      Ma abtin!!! Stiu ca sunt si persoane care sunt cu multe probleme dar când vad unele persoane îmi piere tot cheful sa mai dau ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.