Five Days in Barcelona

Am ajuns vineri seară însă mă simt atât de obosită că nici nu știu cu ce să încep și ce să vă spun mai întâi.
A fost o mini vacanță foarte frumoasă. Am văzut foarte multe lucruri frumoase și am trăit și momente pline de dragoste.Am să vă fac un mic rezumat al vacanței care îi va ajuta și pe cei care vor merge în vacanță în Barcelona.

Dimineață la ora 7 am avut avionul și la 10(9 ora Barcei) eram deja ajunsă. Zborul nu a avut prea spectaculos … am prins câteva goluri de aer și cam atât. În aeroport vine un autobuz care se cheamă Aerobus (costă 5,80 un bilet) și te lasă în Piața Catalunya. Autobuzul vine foarte des și face vreo 3 – 4 stații.

Am ales un hotel foarte bun din punct de vedere al localizării. În Barcelona au o strada pietonală super circulată care se cheamă Rambla iar hotelul pe care l-am luat era chiar la începutul acestei străzi …. HOTEL LLORET. Sincer vorbind pentru cei care vor să viziteze Barcelona și să meargă la principalele obiective turistice îl recomand din mai multe puncte de vedere cum ar fi: este aproape de multe obiective turistice, este aproape de Piața Catalunya, este aproape de magazine gen Zara(în jurul hotelului la distanță mică erau 3 astfel de magazine), Pull&Bear, Bershka, Mango, este aproape de stația de unde poți lua autobuzul turistic, seara poți să te plimbi pe această stradă care este foarte aglomerată de dimineața până seara, este un magazin Carrefour de unde îți poți cumpăra apă, suc, dulciuri sau orice altceva la prețuri bune față de orice alt loc.

Sunt și câteva dezavantaje cum ar fi camera este relativ micuță însă în cameră ajungeam 5-10 minute în timpul zilei și seara la 10-11 când mă uitam 10 minute la televizor și cădeam lată … și moartă de durerea de picioare, prețurile din această zonă sunt mai mari și în special în zonele super circulate de turiști sunt destul de piperate însă atunci când te abați pe alte străduțe găsești prețuri mai normale(ex pe Rambla o cafea era în jur de 2 euro iar pe o străduță mai îndepărtată pe care am ajuns întâmplător o cafea și un capucino au costat 2,5 euro).

Asta este Rambla iar în partea dreaptă puteți vedea hotelul
Am luat autobuzul turistic pentru 2 zile și am dat 68 euro sau puteam sa aleg pentru o zi și era 52 euro. Face toți banii autobuzul pentru că ajungi repede la obiectivele turistice și nu este nevoie să schimbi o grămadă de  mijloace de transport în comun ca să ajungi la destinație. Am mers cu metroul de câteva ori și prețul unui bilet este de 2 euro deci în concluzie dus întors 2 persoane am dat 8 euro ceea ce nu mi s-a părut chiar puțin. Totul este scump însă ca să vizitezi Barcelona o dată merită.
Tot pe Rambla este La Boqueria o piață cu de toate și foarte intens circulată. De aici mi-am luat sucuri naturale de fructe care costau de la 1 euro până la 4 euro. Nu am încercat foarte multe sortimente de frică însă cel mai mult mi-a plăcut cel de zmeură pe care îl recomand. Am mâncat salată de fructe care a fost delicioasă, cireșe foarte bune și foarte cărnoase și m-am delectat cu diverse bunătăți. Tot în piață sunt și niște tarabe unde poți mânca și nu am ratat nici eu ocazia și am mâncat calamari, fructe de mare diverse și am băut sangria … care mă așteptam să fie ca la noi plină de fructe dar nu a fost așa.
Mi-a mai plăcut mult parcul Guell care arată superb și trebuie neaparat să îl vedeți dacă ajungeți în Barcelona. Sagrada Familia nu vă mai arăt pentru că sunt sigură că măcar o dată ați văzut o poză cu ea.

 

 

 

Am să fac o postare în care să vă arăt ce mi-am cumpărat! Am găsit reduceri acolo foarte multe așa încât bagajul meu a fost neîncăpător.
A durat foarte mult până am scris acest articol pentru că a trebuit să mă refac după vacanță și după asta mă apuca câte o lene când trebuia să scriu 🙂
Bine v-am regăsit

 

You may also like

3 comentarii

  1. Mai multe poze din Barca, plz. Voi merge luna viitoare si abia astept, incep sa numar zilele pana atunci. Sagrada Familia ma asteapta si nu pot sa o las mult cu ochii in soare. :)) Pup.

  2. Am sa mai fac o postare cu poze. Cat de curand. Oricum sa iti alegi un hotel cat mai aproape de centru daca nu ti l-ai luat pentru ca face toti banii. Eu mi-am luat hotelul asta prin booking pentru ca avea un pret bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.