Situații nedorite pe care le putem întâmpina când călătorim cu avionul

Când vrem să plecăm în vacanță sau vrem să călătorim în interes de serviciu ori pentru a rezolva anumite probleme urgente, ne putem lovi de mai multe neplăceri. Multe persoane evită să călătorească cu avionul din pricina faptului că se tem de anumite incidente care pot avea loc pe timpul zborului. Pentru a evita anumite incidente și situații riscante este bine să ținem cont de câteva sfaturi.

Călătoria cu avionul ne poate îmbolnăvi 

Când călătorim cu avionul suntem expuși posibilității de a ne infecta cu anumiți viruși sau baterii. Călătoria cu avionul ne apropie prea mult de ceilalți pasageri astfel că există posibilitatea de a ne expune riscului de a contacta o răceală, o gripă sau un alt tip de boală care se poate transmite pe calea aerului. Este bine să avem cu noi soluții dezinfectante si șervețele antibacteriene și să evităm să atingem prea mult componente ale scaunului pe timpul zborului fără a avea posibilitatea de a ne dezinfecția mâinile.

Ajungi la aeroport cu două ore înaintea zborului 

Dacă pierdem zborul este dificil să mai ajungem la destinație la timp. Prezența în aeroport ar trebui să se facă cu aproximativ două ore înaintea zborului. Nu de puține ori au loc întârzieri sau anulări de zboruri. La biroul de informații al aeroportului avem orice fel de detalii legate de zbor și aici ne putem adresa pentru obținere despagubiri intarziere avion sau anulare zbor. Acest fapt ne dovedește profesionalismul și grija pentru clienții unei companii cu care alegem sa zburăm.

Când pierdem bagajul

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă multe persoane care călătoresc cu avionul este legată de pierderea bagajului. Când pățim un astfel de accident cel mai important este sa acționăm rapid. Sunăm la compania aeriană cu care am călătorit sau ne adresăm personalului prezent în aeroport în timp util. În fiecare aeroport există un oficiu care se ocupă de bagajele pierdute. Aici ne putem interesa de bagajul nostru și putem lăsa un număr de telefon în caz că ne este găsit bagajul.

Union Claim este una din firmele care se ocupă de neplăcerile cauzate de acst aspect și nu numai. Ei te ajută să recuperezi pierderea prin oferirea despăgubirilor de către compania aeriană. Dacă vreți să vedeți care este valoare acestor despăgubiri sau cât puteți primi puteți intra pe estimare despagubiri avion și aflați informații mult mai exacte.

Pierderea actelor 

Când călătorim cu avionul avem nevoie de documentele personale. Dacă le pierdem nu trebuie să considerăm că vacanța noastră va fi anulată. Putem să solicităm emiterea unui pașaport temporar.  Puteți de altfel, ca măsură preventivă, să vă luați copii ale actelor pe care sa le strecurați în bagaj.

Cum facem față turbulențelor

Se întâmplă ca în timpul zborului să avem parte de turbulențe. Evident că nu sunt plăcute și este de preferat să nu avem experiențe de acest gen doar că nu ține de noi. Este important să purtăm centura și să ne păstrăm calmul.

You may also like

29 de comentarii

  1. Nu am avut probleme atunci când am zburat cu avionul,nu am pierdut nici acte,nici bagaje și nici nu mi-a fost teamă de turbulente

 1. Iubesc sa călătoresc cu avionul, dar cele 2 ore sunt chiar necesare uneori. Abia aștept următoarele zboruri in destinații deosebite.

 2. Am capatat frica de avion, de la un accident aviatic aratat la televizor acum vreo 10 ani. Dar zbor, daca nu am incotro 🙂

  1. Am avut parte de toate aceste neplăceri cu timpul dar m-am obișnuit și acum știu cum să fac față. Mai am de cerut despăgubiri pentru un zbor întârziat peste 3 ore în vara, din Egipt.

 3. n-as zice ca daca merg cu avionul sunt mai aproape de calatori decat in alte mijloace de transport, dimpotriva. Nu m-as gandi ca ma imbolnavesc, de altfel, in avion nu ai voie sa urci daca esti bolnav, bine, daca nu se vede, dar am inteles ca daca esti racit cobza, nu te lasa sa te imbarci la bord…stiu dintr-un proiect scolar cu mai multe tari europene, cand am mers la spital cu o eleva care era gripata, pt ca trebuia sa plecam acasa in 2-3 zile si italienii ne avertizasera ca daca se vede ca este racita, ramane acolo si nu o putem lua acasa!

 4. Eu la prima mea calatorie cu avionul am ramas fara voce pentru trei saptamani. Nici acum nu stiu cauza pentru ca eram in Anglia si nu m-am dus la doctor.

 5. Am călătorit de multe ori, și cu copiii și fără, dar spre norocul nostru nu am întâmpinat niciodată probleme de nici un fel. În orice caz, foarte bun articolul, asa știm la ce sa ne așteptăm și cum ar trebui sa abordam situațiile.

 6. Eu iau mereu cu mine servetele umede si uscate cand calatorim si un gel antibacterian. E bine sa fi calm in caz de turbulente si sa fi linistit pe parcursul calatoriei.

 7. Multumim pentru articol foarte interesant si util! Am calatorit si nu pre imi place pentru ca imi este frica

 8. Ma bucur ca pana acum n-am intampinat neplaceri si sper sa nu patesc nimic de genul. Cu toate astea, este bine de stiut ca putem apela la genul asta de firme care sa ne ajute

 9. Din fericire nu m=am confruntat cu nici una dintre probleme dar sincer dintre toate mi-e frica sa nu mi se piarda bagajul. Actele sunt tot timpul la mine, de turbulente n-am avut parte si nici nu vreau:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.