Rețetă rapidă de pachețele cu ciuperci

Mâncărurile cu timp îndelungat de pregătire nu sunt tocmai pe placul meu. Nu am suficientă răbdare să pregătesc mâncăruri care presupun foarte multe etape. Tocmai din acest motiv eu vă arăt rețete rapide și gustoase. De această dată am făcut niște pachețele cu ciuperci delicioase care necesită foarte puține ingrediente.


Ingrediente necesare

Detalii importante de știut înainte de a vă apuca de rețetă

Rețeta poate fi făcută și cu altă umplutură doar că ciupercile mi se par cele mai potrivite. Ceapa poate fi opțională dacă nu vă place ceapa prăjită. Opțional este și mixul de semințe de la Sanovita. Eu le recomand totuși pentru că oferă un gust ușor crocant și, în același timp, un gust plăcut. În plus, costă foarte puțin această combinație de semințe și sunt perfecte de folosit și pentru cornuri, chifle sau pâine de casă. Dacă intenționați să plasați o comandă pe Sanovita.ro puteți folosi codul ROKOLLA pentru a beneficia de o reducere suplimentară de 15%.

Pași de urmat în realizarea pachețelelor cu ciuperci

Tăiem ceapa cât mai mic posibil și o punem la călit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Ciupercile le tăiem cubulețe micuțe și le punem imediat după ceapă. Le lăsăm să se călească bine și după ce stingem focul adăugăm mărarul. Putem folosi jumătate de linguriță pentru că este suficient. Adăugăm un ou bătut peste ciuperci, dar doar după ce acestea s-au răcit.

Eu am folosit o tavă pe care am pus hârtie de copt. Eu m-am obișnuit cu hârtia de copt și este foarte bună pentru că în felul ăsta sigur nu se lipește mâncarea. Foietajul îl întindem pe foaie și îl tăiem așa cum vedeți în poza de mai sus. Încercăm să fie niște pătrate egale, dar nu se întâmplă nimic dacă nu sunt perfecte.

Este de preferat să împărțim compoziția în fiecare pătrat în parte. Ar fi de preferat să adăugați compoziție din belșug. Ar fi păcat să mâncați foietaj gol. Foietajul este elastic și putem trage ușor cu degetele de el pentru a face loc compoziției.

Batem un ou și îl folosim pentru a unge toate marginile pentru că în felul ăsta suntem siguri că nu se vor deschide pachețelele. Unim colțurile în diagonală. Cu o furculiță apăsăm pe marginile pachețelului. Acest pas are rolul de a da un design frumos fiecărui pachețel.

Unele pachețele s-au rupt din cauza foietajului. Nu este nici o problemă pentru că nu va cădea compoziția. Totul rămâne la locul lui.

După ce am închis pachețelele, le ungem cu oul bătut rămas. Dacă nu avem semințe, acesta ar putea fi ultimul pas obligatoriu. Dacă aveți Mix-ul de 4 semințe de la Sanovita acum este momentul să le puneți. În funcție de preferințe acestea se pot pune din loc în loc sau din belșug.

Se bagă tava la cumpărul preîncălzit la 180 grade pentru 40-50 minute. Trebuiesc verificate pentru a vedea când s-au rumenit frumos.

Ce părere aveți de această rețetă? Ați încercat-o până acum?

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.