Scaunul auto pentru copii – importanța acestuia și cum facem alegerea corectă

Scaunul auto este absolut obligatoriu în momentul în care avem un copil în mașină. Acesta este o necesitate, o metodă de precauţie pe care trebuie să o iei, în calitate de părinte și care nu trebuie ignorată. Este important să alegem scaunele în funcție de modul de prindere al acestuia, cu centură sau scaune auto isofix, și în funcție de greutatea copilului. Un alt aspect de care trebuie să ținem cont atunci când copilul este mai mare de 2 ani este părerea acestuia. În momentul în care copilul nu este atras de scaunul auto el va refuza să se așeze acolo.

Scaune auto copii – importanța acestora

Nu este bine să punem răul în față și să ne gândim la evenimente triste și totuși trebuie să le prevenim. În ajutorul nostru vine scaunul auto care are câteva caracteristici care ne pot ajuta să ne protejăm cât mai bine copii. Pentru un plus de siguranță trebuie să avem grijă ca copilul să aibă o poziție cât mai bună pe toată perioada călătoriei și să aibă cea mai bună protecție în caz de un eventual impact.

Studiile au demonstrat că cele mai sigure scaune sunt cele care sunt montate cu spatele la sensul de mers. Cercetătorii atestă faptul că probabilitatea unor efecte este de 5 ori mai mică în cazul copiilor care folosesc un scaun poziționat cu spatele (Rear Facing). Ar fi de preferat să apelăm la scaune auto rear facing care permit copilului să folosească 3 poziții cu ajutorul funcției de rotire al acestuia și să aibă un plus de confort. Acest tip de scaun poate fi folosit până la 18 kg. După această greutate este bine să verificăm caracteristicile acestuia pentru a folosi scaunul auto în mod corespunzător.

Scaun auto cu isofix sau fără ?

Dacă mă întrebați pe mine aș spune că este important ca scaunul auto să fie instalat corect. Atâta timp cât folosim un scaun de calitate, precum cele de la Kidscare.ro, și îl instalăm conform instrucțiunilor. Pe lateralul fiecărui scaun este o schiță care ne arată exact prin ce puncte trebuie trecută centura pentru ca acesta să fie instalat corespunzător. La fel este și în cazul scaunelor cu ISOfix. Pentru a achiziționa un scaun cu ISOfix avem nevoie și de o mașină cu o astfel de funcție. Mașinile noi au acest sistem, iar pentru cele vechi nu este disponibilă această variantă. Înainte de a face alegerea potrivită este important să ne cunoaștem mașina și ulterior să facem alegerea potrivită.

Voi ce tip de scaun auto folosim?

You may also like

20 de comentarii

  1. Am urmarit o multime de experimente care aveau ca subiect scaunul auto pentru copii si m-am convins si eu de importanta acestuia.

  2. nu e suficient sa cumperi orice scaun auto ca sa fii in legalitate. Trebuie sa fie unul bun care sa se monteze usor si sa ofere confort si siguranta celui mic. Eu zic ca legea asta cu scaunele auto este foarte buna si ma bucur ca parintii au grija sa o respecte.

  3. Am avut si eu un astfel de scaun auto pentru Dragos dar de vreo jumatate de an am renuntat la el ca e baiat mare si am luat un inaltator pe care il fixam cu centura de siguranta.

  4. Eu n-am folosit scaun pentru copii, nici nu stiu daca exista asa ceva… Dar nici masininu erau atatea! Tocmai de aceea acum esti obigat sa asiguri copilului tau tot confortul si mai ales, siguranta, in masina! Cele mai bune modele sunt cele pe care vi le permiteti. Dar, in niciun caz, nu lasati copilul mic pe bancheta din spate, neasigurat! Fiti vigilenti!

  5. Cand aveam eu copiii mici nu se punea problema scaunelor pentru copiii. Noroc ca ne-a ferit Dumnezeu. Speram in cativa ani sa avem nepoti si sigur trebuie sa-i plimbam, dus la gradi,…… ca asa sunt bunicii (abia astept) . O sa-mi cumpar ce-i mai bun, bineinteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.