3 semne că ai nevoie de aparat dentar

Aparatul dentar este un rău necesar, însă merită, în special dacă ți-ai dorit întotdeauna să ai acel zâmbet hollywoodian. A alege să porți aparat dentar înseamnă a-ți asuma că vei respecta o rutină zilnică în ceea ce privește igiena ta dentară. Știi doar: fără puțin efort, nu poți obține rezultate de durată.

Iar dacă tot îți faci curaj pentru această schimbare, este cazul să te recompensezi cu o gentuță nouă și foarte frumoasă! Dacă apreciezi articolele lucrate cu multă grijă și atenție, vezi gențile plic, din piele, elegante și la modă de pe site-ul Addien. Vizita la dentist va fi floare la ureche cu o astfel de gentuță pe umăr!

Citește, în continuare, despre cele 3 semne care îți confirmă că ai nevoie de aparat dentar:

 1. Înghesuiala

Acesta este cel mai comun semn că ai nevoie de aparat dentar, de obicei debutând încă din copilărie. Înghesuiala dentară înseamnă, de fapt, că nu ai suficient spațiu pentru a acomoda toți dinții. În lipsa acestuia, dinții vor ajunge să crească unii peste alții și să se strâmbe. Mai mult decât atât, lăsat netratat, acest simptom se va agrava în timp, astfel că spălatul pe dinți și menținerea unei igiene dentare adecvate vor deveni foarte dificile. Iar de aici și până la sensibilitate dentară, gingivită, carii și chiar parodontoză mai este doar un pas. Așadar, mergi cât de curând la dentist pentru un control de rutină și vei evita multă bătaie de cap mai târziu. Îți poți face o impresie despre costuri pe https://www.clinicadrmelnic.ro/aparat-dentar/, dar și regăsi informații prețioase, care să te ajute să iei o decizie în această direcție.

 1. Dinții crescuți într-o poziție incorectă

Acest caz este valabil atunci când dinții se dezvoltă într-o poziție incorectă și ajung să se suprapună, pe orizontală sau verticală, cu alți dinți. Cel mai ușor se observă atunci când dinții maxilarului superior sunt mai înaintați decât cei ai maxilarului inferior. Denumit și „overbite” în limba engleză, el creează următoarele afecțiuni dentare: risc de traumă dentară, complicații și scăderea longevității tratamentelor dentare, precum aplicarea plombelor sau fațetelor dentare.

 1. Dinții sunt prea depărtați

Înghesuiala nu este singura care poate cauza probleme pe termen lung. Dacă îți lipsesc dinți, sunt prea mici față de maxilarul tău sau constați că există spații între ei, este cazul să mergi la dentist, deoarece ai nevoie de aparat dentar. Ține minte: dinții trebuie să crească drepți și fără spații între ei. Din fericire, această afecțiune este și cea care se corectează cel mai ușor cu ajutorul aparatului.

Dacă ai ajuns până la capăt și ai constatat că nu ai întâlnit niciunul dintre semnele enumerate, felicitări! Cel mai probabil, dinții tăi sunt foarte sănătoși, însă aceasta nu este o scuză pentru a-ți neglija igiena dentară sau pentru a ocoli vizitele regulate la medicul dentist.

 

You may also like

25 de comentarii

 1. din pacate eu nu am purtat aparat dentar cand trebuia, iar acum e deja tarziu pentru ca sunt alte probleme pe care trebuie sa le rezolv inainte, iar situatia financiara nu bate deloc spre roz. Nici nu stiu daca m-as mai putea obisnui acum cu aparat dentar.

 2. Urmeaza sa mi pun aparat ortodentic !Sper sa nu ma deranjeze la vorbit,mancat etc!Am mai avut acum mult timp aparat dar nu l-am purtat ca eram mica si imi era rusine :))

 3. Mi se pare cool să porți aparat dentar + ca este si o neceditate . Eu am dantura bună şi frumoasă , lucrez la albire .:*

 4. Eu nu am avut nevoie de aparat dentar , dar constat ca noua generatie de copii se confrunta ( si ) cu aceasta anomalie ..si anume ..ori nu le erup toti molarii , ori erup in pozitii anormale , etc etc , ambii mei baieti au purtat aparat , dar din fericire mobil , la varste mai mici ,cand am putut rezolva problemele mai usor si cu costuri rezonabile. Altfel , daca nu ai reusit in copilarie , se poate purta cu succes si ca adult, totul e sa nimeresti un ortodont profesionist , care sa-ti individualizeze tratamentul , iar tu sa fii tenace cu ingrijirea dintilor, …si cu cardul plin 🙂 Oricum un mare DA pentru aparate ortodontice !! ajuta nu numai partea estetica , ci si partea functionala , masticatia , ceea ce e foarte important.:)

 5. La 30 de ani un dentist s-a gasit sa imi spuna ca am overbite. M-am enervat maxim. Restul dentistilor la care am fost de ce n-au vazut asta? Nici nu stiu daca trebuie sa iau in serios recomandarea lui sau daca mi-a zis asta doar pt bani. Oare restul sa fie atat de idioti sa nu-si dea seama ca am nevoie de aparat?

 6. Am purtat aparat dentar cand eram mica dar arata groaznic si era asa de incomod… Acum alta e situatia! Porti de drag aceste aparate!
  Multumesc pentru recomandare!

 7. Eu am strungareata si de cand m-am apucat de you-tube, am primit mult hate ca ar trebui sa mi pun aparat dar spus intr un mod mult mai urat, xu tiate astea, eu imi iubesc strungareata, e farmecul meu si nu mi as pune aparat doar ca sa ii multumesc pe altii, cand eu ma simt bine in pielea mea, cei drept imi e si frica pentru ca am auzit muulte povesti si stiu ca e foarte durerors, oricat ar zice lumea, ca au mers la nu stiu ce clinica super buna, durerea e durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.