3 măsuri împotriva frigului și înghețului

Iarna pare să te ia tot timpul prin surprindere, cu toate că, uneori, pregătirile încep cu câteva luni înainte și au scopul de anticipa orice surpriză. Temperaturile și fenomenele se schimbă, însă, rapid, iar oscilațiile continue nu fac bine nimănui. Fiecare schimbare este resimțită diferit de noi toți și cum corpul tău simte temperaturile negative ori viscolul, la fel este și în cazul mașinii ori chiar al telefonului.

Temperaturile acestei ierni nu fac excepție, fiind haotice și mereu schimbătoare, de aceea trebuie să te echipezi corespunzător. Așa cum ai grijă ca tu să poți trece ușor si confortabil peste iarnă, află care sunt sfaturile de urmat pentru lucrurile tale.

Iată 3 sfaturi pentru a-ți proteja lucrurile de frig:

  1. Sunt foarte frecvente zilele în care observi că mașina ta are probleme din cauza temperaturilor extreme, însă pentru a evita situațiile neplăcute, caută un site cu piese auto precum Revizieshop, de unde să comanzi echipamentul și piesele de care ai nevoie iarna aceasta. Reține că autoturismele au nevoie de îngrijire suplimentară pentru a funcționa corespunzător, drept urmare este indicat să faci revizia mașinii înainte de sezonul rece. Cele mai dese probleme apar la funcționarea bateriei, care pe timpul anotimpurilor reci poate suferi din cauza înghețului. Încearcă să încălzești în fiecare zi motorul mașinii, deși este posibil să nu o scoți din parcare uneori.
  2. Iarna aceasta nu trebuie să-ți neglijezi nici telefonul. Poți întâmpina probleme dacă îl ții la temperaturi mai mici de 0 grade sau, în egală măsură, la peste 35 de grade Celsius în timpul verii. Evită ca device-ul tău să se închidă sau să cedeze în momentele în care ai cea mai mare nevoie de el, cumpărând o husă de pe https://www.lerato.ro/ care să acopere atât bateria, cât și ecranul sensibil la îngheț. Aceasta este, de asemenea, o metodă pentru a menține durata de viață a bateriei și pentru a-l feri de șocuri.
  3. Dacă locuiești la casa, înseamnă că știi cât de sensibile și greu de întreținut sunt plantele. Vulnerabile în fața temperaturilor extreme, acestea nu pot îndura frigul dacă nu le oferi puțin ajutor. Specialiștii susțin că zăpada înghețată din timpul iernii previne creșterea mugurilor primăvara. Dacă plantele tale nu pot fi mutate într-o încăpere încălzită, în casă, pe balcon sau într-o seră mică, acoperă-le cu folie transparentă cu bule. Aceasta le asigură necesarul de aer și pătrunderea razelor de soare. Dacă nu ai un loc ferit în casă, pune toate ghivecele împreună pentru a reduce pătrunderea frigului la rădăcini. În cazul pomilor fructiferi, este ideal să îi acoperi cu plase speciale, pe care le găsești în magazinele de bricolaj.

Nu este posibil să eviți temperaturile extreme de pe timpul iernii, însă poți urma aceste sfaturi simplu de implementat pentru a-ți proteja casa și grădina de îngheț.

You may also like

15 comentarii

  1. Punctul 3 mi-a placut. Mie in general imi plac plantele, iar modul în care vad ca este protejată in poza,planta respectiva s-ar putea sa fie chiar o idee faina.

  2. Si masina mea a avut probleme anul trecut de la frig, asa ca trebuia urgent sa-i schimb bateria. O sa intru pe acel site sa vad ce si cum ce pot schimba la masina mea sa nu patesc si anul acesta acelasi lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.