Jurnal de vacanta – Meteora(partea II)

Meteora8-minA doua oprire în drumul nostru spre Lefkada a fost în Meteora. Ne-am abătut de la drumul nostru 50 km dar am zis că trebuie să bifăm și acest obiectiv. Drumul până la Meteora nu a fost foarte prietenos pentru că cei 50km au fost plini de curbe și copilul le-a suportat cu greu. Am avut mare noroc că a adormit și nu i s-a mai făcut rău. Am să vă povestesc ce am făcut aici punctual.Famissi hotel

Cazare la Meteora

Am fost cazați la hotel Famissi care avea o poziție foarte bună și era foarte mare. Hotelul arăta frumos în interior, avea o cameră spațioasă și frumoasă. Spre surprinderea mea netul mergea foarte bine și muream de ciudă că îmi uitasem laptopul acasă și nu am reușit să vă povestesc în timp real experiențele trăite pentru că atunci totul era mult mai fresh. Acum vorbesc din amintiri și reușesc să fac anumite comparații.

Eu am să vă spun atât punctele forte cât și cele slabe ale acestei experiențe iar voi dacă vă hotărâți să alegeți acest hotel veți ști la ce să vă așteptați. În primul rând camera nu era prevăzută cu frigider dar de la recepție ni s-a permis să folosim un frigider la barului. Am primit câteva informații prețioase de la recepție în ceea ce privește ce avem de făcut aici și ne-a îndrumat către un tur cu ghid și câteva restaurante unde se mănâncă bine.

Aș vrea să punctez și un aspect mai puțin plăcut ca să termin cu informațiile referitoare la hotel. Micul dejun a fost inclus în preț și cum era și normal am vrut să beneficiem de el. acesta a fost foarte sărac și aveai foarte puține opțiuni. 2 sortimente de preparate, ouă fierte și unt și gem din belșug. Cafeaua avea un gust ciudat și nu m-am putut apropia nici de aceasta iar sucul era la fel de ciudat și cu un gust dubios.

Meteora11-minTurul Meteorei

La hotel era un pliant cu turul Meteorei(parcă așa se chema) și era 25 euro de persoană dar recepționera ne-a sfătuit să mergem direct la sediu pentru că este posibil să primit o reducere suplimentară pentru că eram 13 persoane. Reducerea a constat în faptul că nu am plătit nimic pentru copii și cea mai bună veste a fost că ghidul vorbea românește. A fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o pentru că ne-a prezentat istoria Meteorei și poveștile diverselor mănăstiri și biserici construite pe vârful stâncilor. O experiență frumoasă și unică.

Pe pliant era menționat faptul că avem intrarea la una din biserici gratuit dar până la urmă nu am mai plătit nimic suplimentar. A fost pentru prima oară când am auzit o explicație despre fiecare desen aflat pe pereții unei biserici și acest lucru mi-a captat atenția întru totul.Meteora-min

Cu alte cuvinte am văzut cam tot ce se putea vedea și am terminat cu apusul de soare văzut de pe una din stâncile din apropiere. O priveliște superbă și nu regret nici o secundă că am făcut acest tur. cu alte cuvinte am fructificat la maxim cele aproape 24 de ore pe care le-am petrecut acolo.

Ghidul ne-a sfătuit să mergem la 2 dintre restaurantele unde găseam mâncare bună. Eu am mâncat o musaca care avea vinete la bază dar nu m-a impresionat cu nimic. Nici restul persoanelor au zis că nu au mâncat nimic extraordinar. Chiar dacă suntem în Grecia am fost sfătuiți să nu ne luăm fructe de mare pentru că aceasta este o zonă de munte și le găsiți congelate.

Îmi doresc ca aceste informații să vă fie de folos și măcar o dată în viață ar fi frumos să treceți și pe aici pentru că veți vedea niște peisaje unice.Manastire Meteora2 Manastire Meteora-min Meteora2-min Meteora3-min Meteora4-min Meteora10-min

You may also like

6 comentarii

    1. Masina ne-a dus suficient de aproape si am avut de urcat la una sau 2 manastiri si nu mi s-au parut asa exagerate. Nu stiu ce sa zic. Ori eu nu am fost la cele care aveau multe trepte ori m-am luat cu vorba si nu am simtit ca sunt multe 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.