Cum sa muti blogul pe domeniu

Blogul l-am facut dintr-o joaca si la inceput nu stiam la ce sa ma astept. Am inceput sa scriu timid despre diverse teme si sa povestesc, in prima faza, de experiențele mele personale. Nu aveam nici un fel de asteptari.

Am blogul de 6 ani si in tot acest timp am avut de invatat. Eu am avut un blog pe blogspot. Recomand oricarei persoane care vrea sa inceapa sa o faca sa foloseasca aceasta platforma pentru ca este foarte potrivita pentru un incepator. Este foarte usor de utilizat si cel mai important este in limba romana.

Prietenele mele virtuale mi-au recomandat sa fac o schimbare si sa trec la un nivel superior. Mai exact sa ma mut pe domeniu. La inceput nu stiam nici eu exact ce vreau dar stand de vorba cu diversi profesionisti am inteles ca un blog pe domeniu este mult mai bine vazut.

image

Domeniu sau gazduire

Nu vreau sa folosesc termeni stiintifici asa ca va explic asa cum am inteles eu si poate ca in felul asta va fi mai usor si pentru voi sa luati o hotarare. Imi pare rau ca am gasit atat de tarziu un site care se ocupa cu gazduire web.

Domeniu este un nume unic care poate fi folosit cu ce terminatie doriti .ro, .com, .net, etc. Ca de exemplu eu am scris pe www.rokolla.blogspot.com si m-am mutat pe www.rokolla.ro. Puteti folosi orice alt nume de site si nu este nevoie sa va păstrați numele folosit pe blogspot. Domeniu se poate cumpara pe o perioada de un an, 10 ani sau pe viata. Preturile nu sunt mari si puteti opta pentru oricare din variante. Puteti alege varianta de un an la inceput si daca totul este ok sa va cumparati domeniul pe viata.

Dupa ce va cumparati un domeniu v-a trebui sa folositi o oferta de gazduire. Mai exact acest serviciu se plateste lunar si se asigura de buna functionare a datelor de pe site precum si protejarea acestuia. Va puteti alege diverse pachete in funcție de nevoile pe care le aveti si de spatiu. Acest serviciu este foarte ieftin si daca vreti sa scapati de plata lunara puteti incerca varianta platii pentru un an sau 6 luni.

Eu sper ca informatiile mele sa va fi fost de folos si daca aveti orice fel de intrebari puteti sa imi lasati un com sau pe Facebook!

You may also like

8 comentarii

  1. Vor fi multe care vor zice că vor și detalii tehnice. Într-un sfârșit, cine te-a ajutat oare să te muți? Nu de alta, dar eu știu din experiență că e al naibii de greu să muți toate fișierele. Și crede-mă că nu e îndeajuns. Îmi place blogul tău, însă cred că i s-ar potrivi o temă mai faină. Dar fiecare cu gusturile ei. Un weekend fain să ai.

      1. Ethos ma bucur ca stii suficiente amanunte. Nu am ascuns acest aspect. Am platit pentru serviciile oferite si nu am dezinformat pe nimeni. Daca mai ai si alte amanunte le poti spune

    1. Buna!
      Imi pare rau ca raspund atat de tarziu si totusi vreau sa lamuresc problema. Mutarea blogului a facut-o dhost. Nu am ascuns acest aspect si nu am aceasta intentie. Cei de la enterprise mi-au oferit gazduire gratuita pe viata

  2. si eu am inceput dintr-o joaca,iata ca 6 ani si la mine..,trece timpul. nu stiu daca ma voi muta pe domeniul, sincer ,nu vad si nu prevad vreo schimbare in colaborari sau de genul. asa scriu si eu ce doresc.puppp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.