Cum poți îmbunătăți performanța site-ului tău cu ajutorul celor de la Hollo

SEO este un cuvânt nou pentru mine. Este o știință pe care nu o stăpânesc și încerc să mă documentez câtuși de cât pentru că am auzit că sunt câteva tehnici de care trebuie să țin cont pentru ca site-ul meu să fie mult mai bine văzut și mai bine indexat în căutările Google.

Nu vreau să vorbesc prostii și vreau să punctez exact ceea ce știu și să povestesc despre experiența mea cu bloggingul din decembrie 2009 și până în prezent și câteva mici informații referitoare la partea de SEO.

Scrie articole inspirate sau de care să fii mândră

Am avut și eu multe căutări de genul … despre ce să scriu pe blog? ce tipuri de articole se caută? cum am succes cu blogul?

Când ești la început cauți tot soiul de informații care să te ajute să crești, să te dezvolți și în același timp să faci treabă bună. Deși am avut câteva informații de acest gen am preferat să scriu ce îmi trecea prin cap și acum, când citesc unele articole de acum câțiva ani, mă ia și rușinea de ce prostii puteam să scriu.

Sunt articole cu câteva propoziții sau chiar cu 2 -3 paragrafe scurte. Mesajul transmis putea foarte bine să fie făcut pe facebook pentru că nu era nici o idee memorabilă sau lucruri prea interesante. Am început să șterg articolele care credeam că mă încurcă și de care nu eram mulțumită.

Cum pot avea un site mai profi? Cum îmi pot aduce blogul meu în topul căutărilor?

Sunt două dintre întrebările care ni le punem cu toții. Ăsta este scopul pentru care scriu și încerc ca totul să fie perfect. Vreau să fim cât mai cunoscută și citită de cât mai multe persoane. Ca sa mi se îndeplinească aceste dorințe trebuie să am articole cât mai bune și să abordez teme de mare interes.

Evident că eu scriu despre ce îmi place și despre subiecte cu care am câtuși de cât ceva în comun. Nu pot să scriu chiar despre orice, dar niciodată să nu spun niciodată. Mi-aș fi dorit să fie un blog cu nișă de fashion și beauty, dar și ceea ce se întâmplă zi de zi poate fi la fel de interesant și nu am putut să îmi structurez altfel blogul.

Am avut marele noroc de colaborarea mea cu firma TheCon care mi-a adus blogul la un nivel mult mai profi. Sunt tare mândră de felul în care arată și mutarea mea pe domeniu a venit la pachet cu o serie de informații noi care le-am aflat pe parcurs. Abia acum o lună am aflat cât de important este ca un articol să fie bun SEO. Am aflat chestii minore și în același timp importante pentru mine.

Hollo te ajută să-ți faci un audit SEO pentru blogul tău

audit-hollo-minO bloggeriță mă mai ajută când am mici probleme și și-a pus mâna-n cap când a auzit că eu am început să șterg articole. Nu este indicat să fac asta pentru că Google mi-a indexat deja acele articole și primesc penalizări și nu mă ajută dacă eu șterg în totalitate articolul. Una din soluțiile viabile în acest sens este să modifici articolul vechi și să-l aduci în actualitate.

Mi-a sugerat să fac un audit SEO oferit de către specialiștii de la HolloSoft. Ei mă pot îndruma ce este mai bine pentru mine.

audit-seo-rokolla-minAm primit rezultatul auditului și m-am crucit cât de multe erori are blogul meu. Enorm de multe erori și linkurile de pe blog care nu mai funcționează. În mare știam că multe dintre articolele vechi nu mai sunt bune și că trebuiesc refăcute, dar nu mă așteptam la atât de multe probleme.

Interesant a fost că la sfârșitulul erorilor am primit și linkuri cu articolele la care am probleme. Nu pot să spun decât că sunt multe! Foarte multe linkuri pentru că documentul meu are 408 pagini! Am ceva de treabă în perioada următoare

You may also like

9 comentarii

  1. Este bine de stiut pentru bloggeri si/sau pentru incepatori. Nu cred sa ajung vreodata sa am blog pentru ca nu ma pricep si, mai ales, nu am timp. Dar , niciodata sa nu spui niciodata 😉

  2. Succes!
    Si eu stiu ca nu este ok sa stergi articolele vechi, ci sa le modifici…sa stergi linkuri care nu mai sunt de actualitate, sa optimizezi pozele, sa oferi denumiri pozelor…Multe lucruri invatam in timp! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.