Caruselul ortogramelor – exerciții potrivite pentru antrenarea cunoștințelor clasei II

Greva continuă și noi ar trebui să lucrăm câte ceva cu copiii chiar dacă ei nu au foarte multe sarcini pentru această perioadă. Eu mi-am propus să lucrez cu Cristina pentru a mă asigura că nu uită tot până când începe școala(asta evident dacă mai începe). Nu are ce să-i strice puțin exercițiu. Pe de altă parte Caruselul Ortogramelor este o carte cu foarte multe exerciții antrenamente care ajută copiii să învețe, să-și dezvolte vocabularul și să-și exerseze cunoștințele.

Cum am descoperit Caruselul Ortogramelor

Cristina venea de la școală cu fișe pe care le avea de completat acasă sau chiar pe care le făcea în clasă. Pe fișe era menționat(în partea de jos) numele culegerii din care acestea făceau parte. Lucrând după ele am realizat că acest caiet de lucru este foarte complex și util. Pe de-o parte învață multe lucruri utile despre ortografie, punctuație și vocabular. Informațiile sunt bine evidențiate în fișe și în felul ăsta sunt absorbite mult mai ușor de copii.

Din start țin să menționez că nu este o carte ușoară, dar antrenantă. Eu îmi doresc și culegeri cu un nivel de dificultate ceva mai ridicat pentru a putea să ridic ușor ștafeta. M-a surprins plăcut culegerea pentru că este foarte bine structurată și este de un real ajutor pentru copii. Vă spun sincer că o va folosi Cristina cu siguranță ca și temă de vacanță și va reuși s-o parcurgă pe toată pentru că n-are decât de câștigat.

Copiii de clasa II au mare nevoie să aibă un vocabular perfect. Acum este momentul să învețe să scrie corect s-a/sa , într-o/într-un , etc. Sunt multe astfel de exemple și pentru fiecare fișă au de lucrat și aprofundează foarte bine fiecare expresie sau semn de punctuație în parte în așa fel încât pe viitor să știe să-l folosească corect.

Informații referitoare la Caruselul Ortogramelor

Caruselul ortogramelor este un caiet de lucru. Consider că este foarte bun ca copilul să fie lăsat întâi de toate să completeze singur fișa de lucru. Asta chiar dacă el nu sunt foarte stăpân pe informații. Ulterior să-l corectăm, să-i explicăm și să-l ajutăm să înțeleagă mult mai bine totul. În felul ăsta copilul este nevoit să-și pună singur mintea la contribuție și să încerce să scoată ceva din creierașul lui fără pic de ajutor. Chiar dacă ceea ce a scris nu este corect în totalitate. Nimeni nu s-a născut învățat. Metoda asta a dat rezultate mai bune la mine decât atunci când am stat mereu lângă ea și o corectam la fiecare cuvânt care dădea semne că nu-l găsește.

Eu am luat acest caiet de pe Libris împreună cu alte lecturi interesante pe care îmi doresc să le citească Cristina în următoarea perioadă. Nu citește mult, dar încerc s-o conving să citească zilnic câte puțin.

Voi aveți recomandări de cărți pentru clasa II? Ați lucrat ceva cu copiii pe perioada grevei?

You may also like

16 comentarii

  1. Nu am lucrat…decât citește… Trebuie sa primească niste cărți pentru vacanță…cand ne vom întoarce la școală ☺️

  2. Buna! Foarte fain ca incerci sa ridici stacheta si nivelul de dificultate al temelor. Sper sa aiba efectul scontat! Mult succes! O zi frumoasa!

  3. La noi e greva doar pe jumatate, asa ca Dragos merge la scoala cate doua ore. Eu ii cumpar cartile pe care le recomanda doamna diriginta si pe cele care ii plac lui si mai nou au si jurnale de lectura, dar e in clasa a v a.

  4. Tare fain acest caiet. E bine ca ii oferi fetei tale posibilitate de a-si antrena creierul. ^_^ Eu acum citesc carti lejere… ma relaxez.

  5. Foarte interesant acest caiet.Si noi am lucrat pe perioada grevei,însă recunosc că mai putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.