Importanța protejării mediului înconjurător

Un mediu înconjurător curat este un mediu sănătos. Curățenia lui depinde foarte mult de acțiunile noastre. Noi trebuie să îl apărăm și să îl protejăm pentru binele nostru. Un mediu lipsit de gunoaie, deșeuri, toxicitate ne ajută să ne îmbunătățim calitatea vieții. Preocuparea pentru resursele pământului este destul de valoroasă. După cum avem grijă de mediul în care trăim, în același mod ne răsplătește și natura cu tot ceea ce are mai de preț.

Răul, făcut de om

Noi suntem responsabili de orice mizerii și gunoaie pe care le regăsim la tot pasul. Este important să ne pese mai mult de natură. Să nu aruncăm chiștoacele de țigări decât în locurile în care ne este permis și mai ales să evităm să fumăm în parcuri sau spații în care se află copiii. Dacă ar putea vorbi toți copacii, într-un glas ne-ar spune cât de dureroasă este tăierea lor și cât de mare este prețul pe care îl plătim. Să alegem să curățăm natura de mizeriile noastre. Să plantăm cât mai mulți copaci și să tăiem cât mai puțini. Să alegem să reciclăm și să ne pese de lucrurile pe care le folosim. Să punem cel mai mare preț pe ecologizarea naturii.

Protecție și responsabilitate

Omul este principalul element care poate să aleagă să se comporte în cel mai responsabil mod pentru a oferi protecție. Consumul de energie este un aspect important de care putem ține cont. Pentru a reduce efectele negative ale consumului mare de energie putem alege să reducem timpul de folosire al aparatelor electrocasnice. În acest fel nu doar că vom consuma mai puțină energie, dar vom reuși să plătim mai puțin pentru facturile la curent. Ar fi bine să încercăm să optăm pentru transportul în comun mai mult decât să ieșim în fiecare zi cu mașina personală.

Colectarea selectivă a deșeurilor 

Avem patru grupe de deșeuri pe care este important să le distribuim în mod corect. Plastic și metal, hârtie și carton, sticlă si deșeuri menajere. În zonele de la oraș, unde avem puncte de colectare a gunoaielor treaba aceasta este mai ușor de facut. Însă, la tara este nevoie de mai multă implicarea din parte a oamenilor.  Avem nevoie de europubele second hand pe care le putem grupa în funcție de topul de deșeuri de care trebuie să scăpăm din gospodărie. Este important să punem deșeurile în saci menajeri de diferite culori înainte de a-i depozita în europubele second hand. În acest fel vom reuși să contribuim la o mai bună repartizare a gunoaielor și la reciclarea lor.

You may also like

22 de comentarii

      1. Din păcate suntem cu mult napoi fata de alte tari.Chiar trebuie să luăm măsuri în ceea ce privește colectarea diferențiată a deșeurilor

  1. Este bine ca fiecare dintre noi sa gaseasca o metoda de a ajuta mediul inconjurator macar putin. Eu incerc sa folosesc cat mai putin pungile de plastic si sa imi fac dus mai des si baie mai rar.

  2. E importanta colectarea selectiva, dar si plata salubrizarii sa fie aceea care trebuie. La noi in oras toti platim ca si cum nu am pune gunoaiele separat, si, de altfel, nu mai avem decat 2 feluri de lăzi de gunoi, pt organice si non-organice. Asa ca… unii sortam degeaba.

  3. Este interesant articolul și sper că util pentru cât mai mulți dintre noi.
    Noi facem selectarea deșeurilor,numai că în ultima vreme nu mai vin să ridice pe categorii. Sper să se rezolve problema și să se revină la normal.

  4. Un articol foarte interesant si util! Ar fi minunat sa punem in practica tot ce ai scris in articol,dar lumea este prea comoda!

  5. Fetelor, am aflat de curand ca hainele pe care nu le mai purtam putem sa le reciclam si in magazinele H&M. 🙂 Eu reciclez tot ce se poate. Aveam o mare problema cu hainele vechi, nu stiam ce sa fac cu ele, dar de curand am aflat ca pot sa le duc si sa le reciclez la magazinele H&M, primind la schimb vouchere pentru cumparaturi in valoare de 5 lei. Nu e o suma mare, insa important este ca am gasit ce sa fac cu ele si ca nu le mai arunc.

    1. Am aflat despre aceasta campanie a lor si cred ca este de vreo 2 ani. Daca nu poti ajuta un sarman sa-l imbraci, le poti duce acolo. Nu este vorba de bani ci doar de faptul ca poti ajuta cumva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.