De multe ori ne punem întrebarea: ,,Azi ce mai gătim?”. Nu mâncăm în fiecare zi același fel de mâncare, de aceea, suntem în căutarea unor rețete care să îi adune pe toți ai casei în jurul mesei. Bucuria noastră cea mai mare, ca mamă și soție, este de a nu mai rămâne nimic în farfurie. Copii noștri sunt mai mofturoși și uneori aspectul mâncării nu îi convinge să guste măcar preparatul. La îmbinarea dintre gustul delicios și aspectul atrăgător stă un ingredient minune și anume pesmetul. Acesta a pătruns foarte bine în bucătăria românească și se regăsește sub mai multe forme. Pesmet panko este un ingredient de origine japoneză, des întâlnit în bucătăria asiatică. Eu îl folosesc pentru a prepara mâncăruri crocante și consistente.
Câteva idei de rețete cu pesmet
Pesmetul este un ingredient cu o consistență fină, care se leagă ușor în rețetele pe care le gătim. Cel mai greu ne este să îi convingem pe micii prichindei să consume alimente sănătoase precum carnea. Nu orice copil preferă pește gătit pur și simplu sau piept de pui deloc spectaculos preparat. O rețeta de pește în crustă de pesmet sigur îi va convinge pe copii că trebuie să mănânce. Îmi doresc să nu lipsească din alimentația copilului meu carnea, atât de necesară întregului organism. De aceea, îi pregătesc micuței șnițel din piept de pui cu pesmet, nuggets cu pesmet sau piept de curcan în crustă aurie. În felul acesta nu mai este nevoie de rugăminți pentru a veni la masă.
Pesmetul ideal în orice tip de preparat
Nu doar aperitivele sau antreurile pot căpăta gust și savoare folosind pesmet. Pasca este un desert pe care îl putem prepara oricând. Folosirea pesmetului în rețetă, nu doar că omogenizează ingredientele, dar îmbunătățește gustul umpluturii. Găluștele cu prune sau caise sunt desertul copilăriei multora dintre noi. Un topping delicios cu unt și pesmet vor oferi o culoare aurie micilor găluște savuroase. Folosirea acestui ingredient este nelipsită din prepararea unor aperitive speciale. Bulete de cartofi cu cașcaval și pesmet sau frigănele din felii de pâine toast, cabanos ți pesmet vor deveni cele mai apreciate mâncăruri.
Dă gust și savoare oricărei rețete cu un ingredient special
Carnea și legumele vor fi gătite într-un mod inedit adăugând pesmet panko. Acest ingredient înlocuiește cu succes fulgii de porumb folosiți în bucătărie. Acest tip de pesmet are o textură aerată și face mâncarea preparată să se mențină crocantă un timp mai mare de la gătire. Alimentele vor avea o crustă crocantă și delicioasă și vor fi savurate cu plăcere. Dovleceii sunt preferați de cei mici și cei mari. O rețetă de dovlecei crocanți cu pesmet panko poate fi o gustare ideală pentru o zi de vară.
Beneficiile consumului de pesmet
Acest ingredient are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. Copiii au nevoie de fier, zinc și sodiu, minerale pe care pesmetul le conține. Pesmetul este ideal în alimentația noastră. Nu doar că reușim cu ajutorul său să reinventăm rețetele, dar este și un aliat al întregului organism.
25 de comentarii
Si mie imi plac preparatele cu pesmet.
Îl folosesc la șnițele și cașcaval pane!
Îl folosesc la șnițele,la poftele,la cașcaval pane.E un ingredient super
si eu folosesc pesmet la snitele, aripioare si multe altele
Îl am și eu în bucătărie și prepar multe rețete delicioase cu el
Super
Eu folosesc foarte mult pesmet dar acesta nu l-am folosit.
Folosesc pesmetul la snitel, peste si cascaval pane pane.
Eu n-am mai folosit pesmet de nici nu mai stiu cat timp. Tare pofta mi s-a facut de niste dovlecei pane.
mi-ai facut pofta de niste snitele, n-am mai facut de multicel!
Am descoperit cateva retete cu pesmet super bune.
Pesmetul il folosesc des la preparate pane
Acest pesmet este tare gustos, dar îți recomand să pui și puțin parmezan pentru un plus de aromă.
chair azi mi-am fact niste nervi de zile mari cu un pesmet care numai pesmet nu era. Eu tot baneasa folosesc si l-am trimis pe sot la magazin si mi-a venit cu un alt produs. Cand sa fac snitele. am dat de paine sfaramata insuficient in loc de pesmet bun.
Imi place foarte mult acest pesmet si in general pesmetul a tot ce se poate folosi el. De la snitele pana la galustele cu prune, pe care cu greu ma abtin sa nu il mananc pana nu termin prunele de tavalit prin el.
Da..da…si la noi este ingredientul minune! Ies mult mai gustoase mancarurile cand folosesti pesmet!
Pesmetul e nelipsit din bucataria noastra!
pesmet folosesc la snitele si la renumitele galuste cu prune toamna!
Am mai auzit de acest ingredient de origine japoneza- pesmet panko, dar nu stiu unde anume l-as putea gasi de vanzare.
In general pesmet folosesc doar la snitele sau cel putin doar de acest preparat imi aduc aminte acum.
Ohoo, ba eu mananc si cate 5 zile aceeasi mancare la pranz. Nu-mi place sa gatesc, nu prea am timp in timpul saptamanii de gatit, asa ca nu fac mofturi. Mananc pt ca trebuie, din pctul asta de vedere nu am avut niciodata probleme, ca am vrut aia sau ailalta si aveam altceva in frigider. Si un sandvis la pranz e tot mancare.
Nu pot sa spun ca folosesc atat de des pesmet in mancare dar imi place.
Folosesc pesmet la snitele, la cascaval, la aripioare. Panko inca nu am incercat. Chiar voi lua, de curiozitate.
Nu am folosit niciodată acest produs.
Delicios, multumim pentru retete