Atât companiile mari, cât și cele mici, sunt mereu în căutarea unor modalități de reducere a costurilor operaționale, îmbunătățind în același timp eficiența. Desfășurarea eficientă a acțiunilor specifice unei companii caracterizată de costuri mai mici, înseamnă creșterea afacerii și automat generarea unui profit mai mare.
Modalitatea prin care o companie poate crește eficiența sa operațională este integrarea tuturor sistemelor sale operaționale într-un singur program. Soluția software necesară este un sistem ERP (Enterprise Resource Planning).
Costuri inițiale variate
Reducerea costurilor – Imagine de ansamblu
Costurile scăzute înseamnă profituri mai mari. Un sistem ERP oferă precizie și automatizare, care împreună reduc costurile operaționale și administrative, bineînțeles fără a pune în pericol modul de lucru specific companiilor. Un sistem ERP le permite acestora să îmbunătățească gestionarea tuturor operațiunilor, oferind în același timp utilizatorilor informațiile de care au nevoie, pentru a lua decizii mai rapide.
Un sistem ERP gestionat corespunzător poate îmbunătății comunicarea între toate departamentele unei companii. O comunicare ușoară și eficientă înseamnă o productivitate crescută a angajaților, dar și o satisfacție sporită a acestora în ceea ce privește locul de muncă. Fiecare departament are acces la o baza de date centrală, aspect ce reduce costurile caracteristice înființării și menținerii mai multor centre de date. Astfel, este economisit atât timpul angajatului dedicat fiecărei acțiuni specifice acestuia, dar și cheltuielile generale ale companiei.
Costuri reduse cu ERP-uri în departamente specifice:
Iată câteva zone specifice în care implementarea unui ERP poate face diferență
- Flux de informații. ERP-ul permite informațiilor să fie actualizate cu ușurință în orice departament al companiei tale. Poți vedea astfel, în timp real, exact ceea ce se întâmplă cu afacerea ta. Având în față informații exacte, obținute rapid, vei putea lua decizii mai bine informate.
- Controlul achizițiilor. De la comenzi, la depozitare, la inventariere și receptie, ERP-ul te ajută să deții controlul asupra întregului proces de aprovizionare.
- Proces de facturare îmbunătățit. Un ERP poate accelera ciclul afacerii tale prin facturarea realizată în timp util. Cu cât expediezi facturile mai rapid, cu atât vei fi plătit mai repede!
- Precizie îmbunătățită. Erorile apar și acest aspect este greu de evitat. În afaceri însă, aceste greșeli te pot costă mulți bani. Implementarea unui ERP poate reduce rată de eroare prin standardizarea procedurilor și a fluxului de lucru în toate departamentele.
2 comentarii
pentru mine este suficient sa aud despre reducerea costurilor. Asta clar inseamna un profit mai mare, deci totul e pentru binele afacerii.
O mai buna gestionare a tuturor activitatilor firmei printr-un sistem ERP, duce intr-adevar la scaderea cheltuielilor si o crestere excelenta a productivitatii si implicit a veniturilor.