Mierea câștigă tot mai mult teren în fața zahărului. S-au găsit tot felul de metode pentru a evita consumul de zahăr pentru că s-a dovedit că acesta nu face bine absolut deloc. Eu o folosesc în diverse combinații și câteva exemple concrete v-am spus și în acest articol. Astăzi vreau să detaliez puțin cum o folosesc eu la micul dejun și care sunt combinațiile.
Mierea de salcâm este o miere monofloră și asta înseamnă că nu are atât de multe beneficii ca mierea polifloră. Și totuși conține un cocktail de vitamine precum B1, B2, B6 și B12. Principalul avantaj al mierii de salcâm este gustul care o diferențiază de toate celelalte sortimente. Un alt mare avantaj al acesteia este că poate să ne salveze de răceli, astenie și nevroze. Important este să consumăm miere zilnic pentru că nu are ce să ne dăuneze.
Idei de mic dejun în care este inclusă și mierea de salcâm:
1. În primul rând mi-am făcut un obicei în a lua o linguriță de miere de salcâm cu fagure dimineața pe stomacul gol. Toată familia a trecut printr-o perioadă de răceală combinată cu febră și tuse. Fagurele este extraordinar pentru că are ca principal avantaj să ofere imunitate corpului și, în plus, dezinfectează cavitatea bucală, vindecă gingiile inflamate și ajută la eliminarea tartrului. După ce mestec fagurele, îl înghit pentru că este bun pentru stomac.
2. Îmi prepar un iaurt BIO cu un mix de fructe(goji, merișoare și stafide) și peste toate acestea torn miere. Iaurtul BIO este mult mai cremos și nu este atât de acru, fructele sunt foarte gustoase și țin de foame pentru p bună perioadă de timp, iar mierea de salcâm are un gust mai special. Combinația este una perfectă atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Mierea de salcâm de la Apidava este perfectă pentru micul dejun. Capacul anticurgere este perfect ca să dozezi cantitatea necesară fără a fi nevoie să te murdărești sau să faci risipă. Este pentru prima dată când am găsit un astfel de tub și sunt tare încântată de acesta.
3. Pâine prăjită cu unt și cu miere poate reprezenta un mic dejun foarte bun. Eu iubesc combinația asta și de fiecare dată mă orientez către mierea de salcâm pentru că este mult mai aromată și rămân cu un gust plăcut după ce o consum. Evident că în completare putem consuma și o cană mare cu ceai îndulcit cu miere și obligatoriu cu o feliuță de lămâie.
Cam astea sunt combinațiile pe care eu le fac. Este foarte important ca mierea să fie de calitate. Mierea Roua florilor de la Apidava m-a convins că este de cea mai bunp calitate și dacă o vedeți prin magazine n-o ocoliți.
33 de comentarii
Pe stomacul gol o luam si noi cate-odata. Mai facem ceai de lamaie si il indulcim cu miere. Este foarte sanatoasa dar in comert cred ca se mai gaseste si miere contrafacuta
Si mie imi place foarte mult mierea de salcam, mie imi place in ceai sau in clatite. ❤️
Mierea este cea mai buna .si noi folosim .
Eu pun miere in ceai dimineata s-au in lapte seara.
Eu o pun dimineața în ceai
Nu am incercat mierea cu fagure pana acum. Dar mierea de salcam ne place tare mult, e aromata si nu e exagerat de dulce.
Minunata mierea cu fagure
Noua ne place mierea aproape pe orice iar un adevarat deliciu la micul dejun este iaurtul cu nuci si miere.
Pe stomacul gol iau si eu de multi ani cate o lingurita de miere. Mai folosesc mierea si in locul zaharului.
Și mie îmi place foarte mult mierea de salcâm! Eu pun în ceai dimineața.
suna delicios micul tau dejun , voi incerca si eu
Oh, da! Mi-ai adus aminte de iaurtul grecesc cu miere, o bunătate! Și pâinea cu unt și miere, la fel, îmi plouă-n gură! Îți mănânc articolul! 🙂
tu chiar te-ai pus pe mancat sanatos anul acesta, Ramo? Iaurt, miere, fructe uscate… Bravo! Asta da mic dejun sanatos. Mierea iti da si energie si iti satisface si pofta de dulce.
Si eu am miere de salcam, e super buna si o folosesc in mod special la ceaiuri
Iubesc mierea atat ca indulcitor, cat si in preparatele culinare.
Eu inca prefer clasica paine cu unt si cu miere <3 Dar, mai folosesc si la prajituri uneori.
Eu o folosesc la ceaiuri, dar îmi place mult la micul dejun in iaurt. Vreau sa incerc si câteva deserturi cu miere.
Ah ce pofta mi-ai facut de miere, nu am incercat cu iaurt dar cred ca ar trebui.
Si noi ne indulcim micul dejun cu miere. O sa incerc si combinatia ta!
Îmi place mult combinația aleasă de tine, foarte rar pun miere in iaurt dar, acum de când a venit din Cipru cred că o să îmi schimb acest obicei fiindcă acolo se consumă mai multă miere și m-am obișnuit așa
Subscriu eu o iau uneori si pe stomacul gol, cam o lingurita, in zilele cand raman fara laptisor de matca
Ce idee buna, nu m am gandit. Eu iau doar pe stomacul gol dimineata.
Mierea de salcâm este una dintre preferatele mele. Are un gust aparte. Foarte faină ideea de mic dejun! Eu nu prea pot mânca dulce dimineața, nu este chiar ceva pe gustul meu, oricât mi-aș dori.
ce bun pare mixul facut de tine!
Înainte obișnuiam sa mănânc foarte multă miere. Acum, însă, nu prea mai mănânc, dar o folosesc pentru diferite măști.
Cred ca n-am mai mancat de ceva vreme miere cu tot cu fagure. De obicei folosesc mierea in locul zaharului, ca indulcitor si cel mai mult o folosesc la prajituri.
Stiu ca mierea de salcam este cea mai buna dintre toate, asa ca o sa ma uit si eu dupa varianta de la Apidava.
Noi consumam in cantitati industriale. Rapita e preferata mea.
Un mic dejun delicios! Iubesc mierea de salcam
O sa incerc si eu combinatia de iaurt cu miere si fructe. Sigur e delicioasa.
Mie imi place mierea cu clatitele americane, in rest nu prea ma omor dupa ea. Si, cand sunt bolnava in ceaiuri :))
La noi in familie mierea a fost si este la loc de cinste!