Cele mai gustoase și rapide rețete de paste

Pastele sunt un aliment sănătos și gustos pe care trebuie să îl avem în bucătărie. Putem obține un fel de mâncare delicios într-un timp scurt și la costuri accesibile. Există multe feluri de a prepara rețete de paste, în funcție de gustul fiecăruia. Să vedem cât de sănătoase sunt pastele și câteva rețete de paste gustoase.

Iată câteva motive pentru care pastele sunt sănătoase:

Nevoia de gustare dintre mese poate fi rezultatul unei mese principale deloc sățioase. Pastele sunt foarte sățioase și te vor împiedica să simți nevoia de ceva de ronțăit între mic dejun și prânz sau cină. Pastele sunt acel aliment cu conținut caloric scăzut. Pentru persoanele care sunt la regim sunt ideale datorită indicelui bun de sațietate.

Organismul nostru are nevoie de carbohidrați, aceștia re regăsesc în paste într-un procent echilibrat. Că tot vine primăvara și ne dorim să mai slăbim, ar fi ideal să includem în dieta noastră retete de paste. Pastele sunt alternativa multor feluri de mâncare pe care le putem găti în situații de criză. Fie că avem un număr neașteptat de persoane la masă sau suntem presate de timp și este necesar să gătim ceva gustos, putem alege câteva retete paste și să servim ceva delicios.

Cele mai bune retete de paste

Îmi plac foarte mult pastele și obișnuiesc să gătesc pentru întreaga familie măcar o dată pe săptămână paste. De fiecare dată le prepar în mod diferit și îmi este greu să mă decid care dintre rețetele de paste ar fi cea mai apreciată pentru că toate s-au mâncat de fiecare dată. Îmi plac pastele pentru că le putem găti oricând, chiar și în perioadele de post.

Putem să pregătim rețete de paste cu legume sau sosuri pentru paste gata preparate. Legume trase la tigaie în unt cu bulion și paste pot face ca orice masă să fie un adevărat festin. Sunt multe rețete paste pe care le putem găti cu carne. Pastele alese trebuie asociate cu sosul și ingredientele pe care le folosim pentru a le prepara. Putem alege carne de vită, de pui sau de porc și chiar ton, pentru a crea cele mai gustoase paste. Ce îmi place cel mai mult la paste este că prepararea lor nu implică operațiuni complicate și nu trebuie să pierd multe ore în bucătărie, iar final să fiu dezamăgită.

Când suntem pe fugă, putem alege să facem una dintre acele rețete de paste pe care le putem combina cu sosuri gata făcute. În timp ce aranjăm masa putem puna apa la fiert pentru paste.

Pastele bolognese sau pastele carbonara sunt foarte des gătite de multe dintre gospodine. În zilele noastre este foarte ușor de gătit una din rețetele de paste fără a fi apăsate de gândul că sosul nu ne-ar putea ieși bun. Indiferent de felul în care alegem să gătim pastele, acestea sunt ideale în alimentația celor mici și mari. Pastele pot fi consumate pentru mesele în familie sau când avem invitați la masă. Avem multe rețete de paste de unde putem alege și care ne vor ajuta să impresionăm.

Preferatele mele sunt pastele cu anșoa și roșii cherry, pastele cu creveți sau carbonara. Toate sunt foarte ușor de făcut și totul depinde de ce ingrediente am la dispoziție. Evident că din frigider nu-mi lipsește niciodată un borcănel de anșoa sau un borcan de sos gata preparat. Rețeta de paste cu creveți o fac ceva mai rar pentru că nu este indicat să consumăm fructe de mare foarte des, dar atunci când o fac, o savurez de-a dreptul.

Care este rețeta voastră preferată de paste?

You may also like

24 de comentarii

  1. Nu stiu cum se numeste exact, e o reteta invatata de la un bucatar din Italia, de cand am fost in vacanta. E un sos din 3 feluri de carne : pui, vita, porc, fiert incet aproape jumatate de zi! Innebunesti pana de face, dar secretul e ca se pot face cantitati enorme si congelate pungute portionate.

  2. eu sunt fan paste. Imi plac si cele cu sosuri cu carne, dar si cele de post. Alea cu creveti, din ultima poza, arata demential. Daca faci d-astea, sa ma anunti din timp, sa trec si eu pe la Galati pentru o portie.

  3. Faine retete, mersi de idei!
    si noi mancam des (1-2 ori pe sapt.) ca sunt usor de facut (15 min maxim) – uneori fac sosul de rosii din weekend si cand vin seara fierb direct pastele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.