Spațiul de lucru la birou – ce criterii trebuie să ai în vedere

In momentul in care se alege o piesa de mobilier, aceasta va fi o investitie pe termen lung si implicit o alegere estetica si practica pe care nu o vei schimba prea repede. Se intelege faptul ca partea calitativa atat a materialelor, cat si a lucrarii in sine reprezinta un maxim de interes. Insa nu este singurul.

Cand vine vorba de mobila de birou, intervin nu numai aspecte necesare, cat si cele practice, de a face din spatiul de munca unul placut si util. Iata care sunt printre cele mai comune cerinte la acest capitol.

Birou practic

Nu trebuie sa te limitezi la ideea clasica de birou, cu linii drepte. Pentru a fi mai eficient in modul de exploatare a spatiului disponibil, se poate alege acel tip de birou cu margini la rotund, stil extensie, birou cu multiple locuri sau cel operational, cu separator pentru a delimita zonele de munca.
Optiunile sunt tot mai diverse, avand in vedere si scopul si locul amplasarii biroului dorit.

Functii definite

La momentul alegerii se stie deja care este spatiul destinat acelei piese de mobilier si care este si scopul. Asadar, pentru a mobila  biroul personal de acasa se poate alege un stil minimalist, mai ales daca exista si alte spatii de depozitare, daca biroul va fi folosit exclusiv pentru laptop.
In cazul corporatiilor si nu numai, un birou managerial va fi unul extins, cu 3 piese, stil cubic, cu spatii de depozitare ce nu sunt insa la vedere, pentru a pastra si nota eleganta.

De la simplism la complexitate – detalii importante

Un birou simplu are un cadru din lemn si suportul, adica picioarele metalice. Pe masura ce se adauga spatii de depozitare, corpuri cu sertare, se complica si planul. Este de preferat ca biroul sa dispuna de mici roti pentru a facilita amplasarea sau mutarea, dupa caz si dorinte. Asta chiar daca biroul este unul complex, cu tot felul de sertare si corpuri atasate.

La capitolul culoare, este o chestiune de corelare cu zona unde se va amplasa. Avand in vedere ca o piesa de mobilier se alege dupa ce o incapere este deja gata, sa spunem ca exista un reper. In fond, mobila de acest gen urmeaza principii cromatice simple. Preferintele personale vizeaza de regula nuantele de cires, cele pamantii, cele wenge sau albe. Asta nu inseamna ca tonuri de gri sau orice alta culoare nu se preteaza a fi alese.

In timp ce un birou de nuanta inchisa impune  o nota eleganta, contrastele sunt un joc vizual placut. Nuantele mai calde insufla si o stare de bine, de confort. In functie de tipul de birou, pentru banci, conferinte, pentru un sediu de firma etc. se alege si nuanta potrivita. Consultanta din partea specialistilor ar fi bine de avut in vedere.

Recomandari

Pentru a bifa atat calitatea cat si preturile rezonabile, posibilitatea de a face la comanda piesa de mobilier dorita, o recomandare este mobila birou Prodesignart. Sunt abordate tehnici moderne de proiectare, de executie, sunt profesionisti, cu experienta in domeniu si ofera numeroase optiuni si stiluri.
Pagina oficiala, prodesignart.ro la sectiunea mobila de birou se recomanda de la sine.

You may also like

5 comentarii

  1. pentru mine este important ca un birou sa fie de calitate, din lemn bun, bine lucrat si sa aiba spatiu depozitare. Prefer variantele cu multe sertare ca sa am unde asunde toate maruntisurile care altfel ar trebui sa stea pe masa si ar face dezordine totala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.