Rasucele cu Magiun de Topoloveni

Am primit cadou un borcan cu magiun de Topoloveni şi eram tare nerăbdătoare să îl gust. Am citit un pic despre proveniența lui și am aflat că este produs de SONIMPEX Topoloveni(furnizor al Casei Regale a României). Magiunul de prune de Topoloveni este 100% natural, fără zahăr adăugat și fără conservanți, respectând rețeta autentică de acum 101 ani.

Trebuie să fac cunoscut și faptul că acest produs a primit o mulțime de premii printre care O Stea de Aur la Great Taste Awards 2015. Pentru a vă convinge de faptul că acest produs este cunoscut la fel de mult și peste hotare puteți să aruncați un ochi pe site-ul lor. Trebuie să încercați neaparat magiunul de prune Topoloveni măcar o dată pentru că este foarte bun. Îl puteți achiziționa online de aici sau din magazinele fizice Str. C.A. Rosetti, nr. 26, Sector 2, Bucuresti si din Bd. Carol I, nr 57, Sector 2, Bucuresti.

Primul contact al produsului a fost pe o felie de biscuite cu puțin unt. M-am obișnuit din copilărie ca gemul/magiun/dulceață să îl asociez cu untul și îmi place combinația. În anotimpul rece se adaugă și un ceai cald și cam asta ar reprezenta micul meu dejun. Să revin la maginul pe care l-am savurat cu plăcere. Nu știu de ce dar mă așteptam să fie foarte dulce dar am fost plăcut surprinsă când l-am gustat să simt o aromă plăcută de prună ușor dulceagă și acrișoară în același timp. Recunosc că îmi place și că este foarte bun atât pentru mine cât și pentru fetița mea. Mă bucur că nu are E-uri, zahăr și conservanți!

Am vrut să încerc ceva dulce pentru că am avut puțin timp liber și am găsit o rețetă extraordinar de simplă și foarte gustoasă. O puteți face atunci când aveți musafiri neașteptați. Rețeta nu îmi aparține și o găsiți în varianta originală pe blogul Laurei Adamache. Pe scurt aveți nevoie de 280g făină, 190 ml apă rece, 2 plicuri zahăr vanilat, 80 g unt rece, 5 g praf de copt, un vârf de linguriță de sare.

Mod de preparare:

  • Tăiem untul rece în bucățele mici și îl punem în robot. Adăugăm
    făină amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, sarea și acționăm
    robotul la viteză medie.
  • Începem să adăugăm treptat apa rece. Continuăm să mixăm până când obținem un aluat sfărâmicios.
  • Răsturnăm aluatul pe masă ușor pudrată cu faină și îl frământăm până când devine omogen.
  • Îl învelim în folie de plastic alimentară și îl băgăm la congelator pentru 10 minute.
  • După repaus, îl întindem pe masa ușor pudrată cu faină, într-o foaie dreptunghiulară, groasă de cca 0,7 cm.
  • Ungem jumătatea inferioară a aluatului cu 2-3 linguri de magiun și aducem peste ea, jumătatea superioară neunsa a aluatului.

După ce le răsucim le punem într-o tavă pe care am pus hârtie de copt și le băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute. Aceasta este rețeta autoarei doar că aluatul rezultat era foarte lipicios așa că eu am mai adăugat puțină făină în plus față de rețeta inițială.

Sunt ca niște foietaje și rezistă foarte bine, adică a doua zi sunt la fel de bune de mâncat. În maxim 50 minute totul este gata deci o recomand cu drag.

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.