Alergături pentru obținerea unor documente legalizate

Una dintre cele mai bune prietene a ales să plece din România și să-și găsească rostul undeva peste hotare. Am avut și eu gânduri de acest gen și cred că nu am fost suficient de puternică sau de motivată ca să plec în afara țării să-mi caut ceva de muncă. Ea avea școală de asistente și cu puțin ajutor s-a angajat într-un azil de bătrâni din Italia. Nici o clipă nu cred că i-a fost ușor și pentru nimeni nu cred că este floare la ureche să stea departe de familie și de prieteni.

Povestea apostilei și supralegalizării

Am păstrat legătura cu ea mai mult virtual pentru că nu aveam timp să ne găsim atât cât ne-am fi dorit atunci când ajungea în țară. A apelat la ajutorul meu pentru că aveam nevoie de recunoașterea diplomelor de studii pentru a putea promova la locul de muncă. M-a rugat pe mine să o ajut în acest sens și să-i apostilez alte câteva documente de care avea nevoie.

documente-legalizateAșa am aflat că apostilarea este certificatul care atestă faptul că actul supus acestei proceduri este un act oficial, autenticitatea semnăturii, calitatea în care a acționat semnatarul procedurii sau, după caz, identitatea sigiliului sau a ștampilei de pe act.

Cu această ocazie am aflat despre Academia de traduceri care ar un departament de apostilare si supralegalizare. Firma poate oferi consultanță gratuită în ceea ce privește apostilarea, supralegalizarea, vizarea actelor și traducerea acestora. Cu alte cuvinte, ei explică pe înțelesul tuturor că se ocupă de absolut toate semnăturile și actele necesare de la ministere sau instituții și nu mai este nevoie de o alergătură suplimentară. Pe mine m-a ajutat mult și am câștigat foarte mult timp.

apostilarePersoanele care sunt plecate și au nevoie de aceste acte legalizate pot apela la Academia de Traduceri și ei se ocupă de tot ceea ce implică semnături și traduceri, iar la final documentele pot fi trimise printr-un curier național sau internațional. Este un mare plus atunci când ai nevoie de acte într-un timp relativ scurt și nu vrei să dai bătăi de cap celor e acasă cum a fost cazul meu.

Mă bucur că am descoperit această firmă și am vrut să vă povestesc despre experiența mea. În caz că veți avea același probleme, să știți la cine să apelați.

You may also like

2 comentarii

  1. asta cu actelelegalizate e horror, eu acum vreau sa depund dosarul la rabla si deja am cosmaruri 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.